Огляд новин енергетики: 14-20 березня 2022

12 енерго

Слава Україні! Героям Слава!
Друзі, команда Ньюфолк продовжує інформувати вас про оперативні новини нашої галузі. В цьому дайджесті ми зібрали основне, що відбулось за цей тиждень.
Працюємо і перемагаємо на всіх фронтах!
Ми продовжуємо і надалі викладати наші видання у вільний доступ:



Онлайн
https://online.fliphtml5.com/ouprj/etig/
Завантаження:  https://drive.google.com/file/d/1tjlDShQFF3I6JaQoteCY1CZL1yQtrJI7/view
Відео:  https://www.youtube.com/watch?v=hHIrTsMh_R0



ПОДІЯ ТИЖНЯ: Енергосистеми України та Молдови повністю синхронізовано з енергомережею континентальної Європи ENTSO-E
Відповідне рішення було ухвалено об’єднанням системних операторів ENTSO-E 11 березня 2022 року. Фізичні операції по з’єднанню енергосистем проведено протягом 16 березня.
«Це історична подія, яка сьогодні стала не просто запорукою для розвитку української та європейської енергетики. Цей крок дасть Україні можливість отримувати електроенергію, якщо агресор продовжить нищити нашу енергетичну інфраструктуру, і тим самим зберегти стабільну роботу енергосистеми. Ми дуже вдячні європейським партнерам за велику підтримку та допомогу в ці скрутні часи! Ми готувалися до цієї події впродовж пʼяти років і забезпечили технічну готовність української енергосистеми до синхронізації. Вона довела свою стійкість, стабільно працюючи в автономному режимі під час військової агресії з боку Росії. Після закінчення війни синхронізація відкриє і для України, і для Європи широкі можливості для розвитку енергетичного ринку, переходу на відновлювані джерела енергії та зміцнення енергетичної безпеки Європи», – наголосив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

ІНІЦІАТИВА ТИЖНЯ: "Оператор ГТС України" обладнає сонячними панелями ГРС задля резервного живлення
Через значне пошкодження електричних мереж у зонах бойових дій "Оператор ГТС України" (ОГТСУ) терміново встановлює комплекти із сонячних панелей на газорозподільних станціях (ГРС). Це робиться для забезпечення їх резервного живлення.
“Ми планували реалізацію цього проєкту ще до війни, як одну з ініціатив для оптимізації споживання енергетичних ресурсів. Тепер, коли електромережі України потерпають від постійних обстрілів ворога, це необхідність, щоб газорозподільні станції мали автономні варіанти живлення та могли виконувати свої функції”, – зазначив гендиректор ОГТСУ Сергій Макогон.

ДОПОМОГА ТИЖНЯ: ДТЕК ВДЕ передав два електрогенератори та засоби захисту для миколаївщини
Продовжуючи гуманітарну підтримку регіонів присутності бізнесу, компанія передала територіальній обороні Миколаєва двофазний електрогенератор, а також засоби захисту. Окрім того, одна з громад отримала потужний трифазний електрогенератор, який буде забезпечувати безперебійну подачу питної води для жителів навколишніх населених пунктів. Нагадаємо, ДТЕК ВДЕ вже надав на потреби Миколаївщини два власних позашляховики, а також широкий перелік життєво необхідних медикаментів


12 Нафтогазовий_дайджест 14-20.03.2022

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами