Огляд новин енергетики: 10-16.06.2019

Компанія тижня: ACCIONA та UDP Renewables побудують дві сонячні електростанції в Одеській області
UDP Renewables уклала угоду з ACCIONA про будівництво двох сонячних електростанцій (СЕС) в Одеській області, залучивши інвестиції обсягом 30,6 млн євро. Будівельні роботи розпочались минулого тижня.
За словами засновника інвестиційної групи UFuture Василя Хмельницького, це черговий спільний проект з ACCIONA. Він додав, що можливість розвивати нову для України галузь сонячної енергетики разом з визнаним світовим лідером у цій сфері – це не тільки надійні інвестиції, а й передовий досвід і найвищі стандарти реалізації проекту.

Тема тижня: Рішення Конституційного Суду щодо НКРЕКП
Цього тижня КСУ визнав ряд положень статей 1, 4 і 5, які визначають статус НКРЕКП як повністю незалежного органу, а також статті 8, яка визначає процедуру призначення та звільнення з посад членів НКРЕКП неконституційними.
Як зазначила на свій сторінці у Facebook Олена Павленко, Президент DiXi Grouр: «Відповідно до рішення Конституційного Суду, Регулятор не може бути незалежним. Він має стати центральним органом виконавчої влади, підпорядкованим Кабінету Міністрів. Це означає - бюджет не може формуватись самостійно, рішення повинні будуть проходити відповідну процедуру. Чи дасть такий статус незалежність? Можливо, в Великобританії - так, в Україні - сумніваюсь. Особливо, якщо більшість буде формувати одна партія, уряд - одна партія, і під цим урядом буде Регулятор».

Технологія тижня: В Україні планують впроваджувати технології малих модульних ядерних реакторів
Для цього в Україні створять міжнародний консорціум, який буде працювати над впровадженням малих модульних реакторів (ММР) SMR-160. Відповідне тристоронню угоду про партнерство підписали НАЕК «Енергоатом», Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки і Holtec International.
«Підписана тристороння угода передбачає створення міжнародного консорціуму, метою якого є сприяння діяльності по впровадженню в Україні технології малих модульних реакторів (ММР) SMR-160», - йдеться в повідомленні.
Роботу над згаданим проектом сторони почали в жовтні 2018 року. На сьогодні вже узгоджені всі необхідні умови для його старту.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами