Огляд новин енергетики: 09-15.12.2019

Тема тижня: Під час дводенного марафону 120 експертів з енергоефективності опрацьовували базовий євроінтеграційний законопроєкт «Про енергоефективність»
12-13 грудня 2019 р. понад 120 експертів – представників Мінекоенерго, Мінрегіону, Мінфіну, Держенергоефективності, GIZ, ПРООН, ЮНІДО, асоціацій та бізнесу удосконалювали базовий законопроєкт «Про енергоефективність» відповідно до Директиви 2012/27/ЄС.
Основна ціль - замінити застарілий закон «Про енергозбереження» 1994 року та впровадити сучасні європейські принципи та практики, щоб підвищити енергоефективність та конкурентоздатність української економіки.
За результатами обговорень, законопроєкт буде доопрацьовано із урахуванням висловлених пропозицій та направлено на розгляд до Секретаріату Енергетичного Співтовариства і Європейської Комісії.

Цифра тижня: Більше 220 МВт систем Energy storage потрібно українській енергосистемі у 2021 році на думку Укренерго
За прогнозом Укренерго загальна встановлена потужність Energy storage в ОЕС України на 2021 рік вже має становити 220 МВт/264 МВт·год. Про це сказав керівник НЕК «Укренерго» Всеволод Ковальчук на Energy Discussion Platform, яка пройшла 12 грудня в межах Платформа Global 100% RE Україна.
Нагадаємо, що у жовтні 2019 року Укренерго підписала Меморандум про співпрацю з французьким оператором системи передачі RTE про встановлення систем накопичення енергії в Україні потужністю 200 МВт.
Домовленості передбачають: впровадження необхідної нормативно-правової бази та сприятливого законодавства; розробку життєздатної бізнес-моделі для інвестицій приватного сектору в сектор накопичення енергії в Україні; підготовку документації та моделі закупівель, яка б дала можливість проводити на конкурсній основі аукціони на інвестиції/проєкти в сфері накопичення електроенергії за участі приватного сектору.

Подія тижня: 16 грудня в Києві відбудеться Форум стейкхолдерів зелених змін «ЕКОтрансформація»
Подія проводиться вже вдруге і спрямована на популяризацію кращих зелених проєктів, реалізованих у поточному році, персонального внеску стейкхолдерів в зміну парадигми та командних досягнень.
Під час форуму лідери екосфери (влада, бізнес, суспільство, наука) окреслять вектори сталого розвитку для бізнесу, кращі експерти роз’яснять, де взяти кошти на модернізацію, як проблеми перетворити в можливості, про шлях України до чистої енергії, про зелені міста. Також буде презентовано кращі реалізовані проекти підприємствами різних сфер та галузей, вручено відзнаки - Еко-оскари.

#50 ЕнергоДжерела 09-15.12.2019 (1)-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами