Огляд новин енергетики: 09-15.03.2020

АВТО ТИЖНЯ: Citroen презентував компактний електрокар за ціною від € 6000
Минулого року автомобільний концерн Citroen говорив про розроблений прототип Citroen Ami One Concept і вже в березні поточного року компанія випустила серійну модель.
Цей компактний двомісний електрокар найкраще підійде для пересування по місту, до того ж за дуже доступною ціною - від € 6000.
У салоні розташовано два сидіння, панорамний дах. Заряду акумулятора ємністю 5.5 кВт * год вистачає приблизно на 70 км ходу, заряджається він - близько трьох годин від звичайної розетки 220В.

ІННОВАЦІЯ ТИЖНЯ: В Латвії розроблена безперебійна вітро-сонячна енергетична установка
Така перспективна розробка може вирішити питання з піковими навантаженнями на мережу, які є слабким місцем для ВДЕ.
Один з головних компонентів безперебійної вітроустановки - супермаховик, діючий в вакуумі.
У конструкції установки також використовується аеродинамічна лінза, яка розганяє і концентрує вітровий потік в потрібному місці.
Вирівнювання пікових значень споживання забезпечують суперконденсатори. Сьогодні вони активно використовуються в транспортній промисловості.
І четвертий елемент інноваційної установки - високоефективні сонячні панелі.

ЕНЕРГОПЕРЕХІД ТИЖНЯ: Shell планує побудувати 100-мегаватну мережеву акумуляторну батарею на заході Англії
Ще один нафтогазовий гігант заявив про наміри інвестицій у відновлювану енергетику. Shell планує побудувати 100-мегаватну мережеву акумуляторну батарею на заході Англії. Передбачається, що вона стане найбільшою батареєю в Європі і буде мати вирішальне значення для прагнення Великобританії залишитися головним гравцем у вітроенергетиці континенту.
«Такі проекти будуть мати життєво важливе значення для балансування попиту та пропозиції електроенергії у Великобританії, оскільки вітер і сонячна енергія відіграють велику роль в «харчуванні» - живленні нашого життя», - сказав віце-президент Shell Energy Europe Девід Уеллс.


#11_ЕнергоДжерела_09-15.03.2020-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами