Огляд новин енергетики: 06-12.07.2020

РІШЕННЯ ТИЖНЯ: ТОВ «ГК «Нафтогаз України» визначено постачальником «останньої надії» на ринку природного газу
У Міністерстві енергетики визначили постачальника останньої надії на ринку природного газу. Ним стало ТОВ «ГК «Нафтогаз України».
Відповідне рішення прийняла Конкурсна комісія. «За» проголосували 5 членів комісії.
Цінова пропозиція ТОВ «ГК «Нафтогаз України» – 2711,86 грн за тис куб м з ПДВ з націнкою 0%.
Всього на конкурс подали свої пропозиції три компанії. Після детального розгляду документів за рішенням комісії одна з компаній не була допущена до конкурсу.

ПРОЄКТ ТИЖНЯ: Група Нафтогаз вводить в експлуатацію сонячну електростанцію
СЕС «Андріївка» у Балаклійському районі Харківської області — пілотний проект дивізіону «Нова енергія», завданням якого є аналіз технічних та регуляторних механізмів розвитку відновлювальної енергетики для Групи. Потужність станції становить 0,999 МВт.
Закупівля обладнання та послуг з монтажу відбувалась через конкурентні торги у системі Prozorro. Більшість комплектуючих, використаних в процесі будівництва станції — українські. Станція отримала «зелений» тариф з липня 2020 року.
«Відновлювальна енергетика — один з пріоритетів Групи Нафтогаз. Такий підхід відповідає глобальним тенденціям розвитку енергетики. Підприємства Групи Нафтогаз вже використовують сонячні панелі як додаткове джерело електроенергії на адміністративних будівлях. Це навчило нас працювати з проектами ВДЕ і дозволило успішно комерціалізувати «Андріївку». Конструктивне рішення регулятора щодо надання нам ліцензій на виробництво електроенергії — нова сторінка в історії успіху нашої компанії», — зазначив менеджер проекту Сергій Овчаренко.
Подальші плани у сфері «зелених» проектів передбачають завершення будівництва значно потужнішої сонячної електростанції на Житомирщині вже у вересні цього року, а також розширення мережі електрозарядних станцій у столиці.

ОБ’ЄКТ ТИЖНЯ: ПС 500 кВ «Кремінська» введено в експлуатацію
Про це повідомили в НЕК «Укренерго». Після введення в роботу ПС 500 кВ «Кремінська» значно підвищилася надійність електропостачання споживачів Луганської області, а також усунено ризик їх відключення у випадку зупинки Луганської ТЕС. Це сьогодні констатували учасники заходу під час офіційного відкриття підстанції 500 кВ «Кремінська» за участю представників органів влади, місцевого самоврядування, енергетичних копаній регіону та ЗМІ.
Підстанція 500 кВ «Кремінська» через новозбудовану ЛЕП 500 кВ Донбаська – Кремінська отримує електроенергію від ПС 750 кВ «Донбаська» (з основної частини енергосистеми України) та передає її по ЛЕП 220 кВ на ПС «Ювілейна» і далі у розподільчі мережі півночі Луганської області. Таким чином, ПС «Кремінська» усуває ризики знеструмлення регіону у випадку відключення Луганської ТЕС або ЛЕП 220 кВ Луганська ТЕС – Лисичанська, забезпечуючи надійність енергоживлення регіону та абсолютну більшість потреб півночі Луганщини в електроенергії.
#28_ЕнергоДжерела_06-12.07.2020-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами