Огляд новин енергетики: 06-12.05.2019

Цифра тижня: ЄБРР має намір профінансувати українські біоенергетичні проекти на суму 70-80 млн. доларів
За словами асоційованого директора департаменту енергоефективності та зміни клімату ЄБРР Сергія Масличенко, таке рішення фінустанови обумовлене тим, що сонячна та вітрова енергетика розвиваються досить активно, саме тому ЄБРР прийняв рішення сконцентрувати свою увагу на біоенергетиці. «І тут ми говоримо не тільки про біоенергетичні станції, а про весь ланцюжок - від поля до кінцевого споживача. Україна як аграрна країна має великі залишки виробництва, проте зараз вони залишаються на полях, і тому ми працюємо саме над таким проектом», - додав він.

Компанія тижня: Укренерго закінчило цикл випробувань обладнання для синхронізації роботи енергосистем України і Молдови з ENSTO-E
Упродовж трьох місяців було проведено 9 типів випробувань на 11 енергоблоках 8 електростанцій України.
В компанії зазначили, що реалізація програми випробувань енергоблоків електростанцій була забезпечена завдяки низці заходів Укренерго, проведених у 2018 р. Зокрема, за ініціативою Укренерго у минулому році між ключовими учасниками енергетичного ринку України було підписано Меморандум про співпрацю щодо інтеграції української енергосистеми до ENTSO-E. Результати всіх випробувань будуть розглянуті наприкінці червня поточного року під час зустрічі з Проектною групою ENTSO-E Україна/Молдова. Отримані дані стануть основою створення математичної моделі енергосистеми для моделювання її роботи і проведення досліджень усталених режимів та динамічної стійкості.

Подія тижня: Абдулла Кьоксал признчений очільником напрямку роздрібної торгівлі електроенергії в ДТЕК
Абдулла Кьоксал призначений генеральним директором операційного холдингу D.Solutions, що відповідає в ДТЕК за роздрібне постачання електроенергії, послуги в сфері енергоефективності та заряджання електромобілів.
За словами нового керівника бізнес-напрямку, до кінця 2019 року в компанії планують запустити новий бренд, під яким будуть надавати не лише послуги з постачання електроенергії, а й інші рішення – від встановлення дахових сонячних панелей до систем зберігання електроенергії. Також заплановано продовження інвестицій в енергоефективні проекти промисловості та бюджетних установ на умовах енергосервісу. А мережа швидкісних зарядних станцій для електромобілів STRUM уже цього літа з’єднає такі великі міста як Київ, Одеса, Дніпро та Львів.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами