Огляд новин енергетики: 03-09.06.2019

Подія тижня: Кабмін затвердив Українську енергетичну біржу у якості майданчика для продажу електроенергії на аукціонах за двосторонніми договорами
За словами міністра енергетики Ігоря Насалика, в даний час Українська енергетична біржа - це єдиний можливий представник, який має відповідне програмне забезпечення, в тому числі і для проведення аукціонів за двосторонніми договорами, аукціонів з обмеженою ціною.
Таким чином, в КМУ вважають, що запровадження системи електронних аукціонів сприятиме тому, що ціна електроенергії для населення не буде зростати.

Компанія тижня: Scatec Solar починає будівництво в Україні СЕС «Прогресівка» потужністю 148 МВт
Як повідомляється на сайті компанії, проект буде реалізований у співпраці з PowerChina Guizhou Engineering Co. Ltd., яка надасть послуги з фінансування будівництва і інжинірингових закупівель та будівництва (EPC), в той час як Scatec Solar буде інвестором в акціонерний капітал і забезпечить управління EPC, експлуатацію та технічне обслуговування, а також послуги з управління активами.
«Проект «Прогресівка» є ще одним підтвердженням нашої сильної позиції в Україні, де у нас зараз портфель проектів в об’ємі 500 МВт. Співпраця з Power China за цим проектом дає нам доступ до конкурентоспроможного фінансування в рамках рішення EPC під ключ. Інша частина нашого портфеля проектів в Україні буде реалізована з Scatec Solar в якості постачальника EPC і з фінансуванням від багатосторонніх банків розвитку», - зазначив Раймонд Карлсен, генеральний директор Scatec Solar.

Тема тижня: Укренерго та Молделектрика обговорили впровадження аукціонів з розподілу междержавних перетинів
НАЕК «Укренерго» та молдовський оператор системи передачі Молделектрика створять робочу групу для впровадження спільних аукціонів на розподіл пропускної спроможності міждержавних перетинів. Про це повідомляється на сайті Укренерго.
В компанії додають, що спільні аукціони з розподілу міждержавних перетинів є європейським стандартом. Вони значно спрощують експорт/імпорт електроенергії між сусідніми країнами та забезпечують безперешкодний доступ всіх учасників ринку до пропускної спроможності міждержавних перетинів, мінімізують кількість процедур, необхідних для забезпечення міждержавної торгівлі електроенергією, та значно прискорюють їх проходження.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами