Огляд 8 жовтня - 14 жовтня 2018

Цифра тижня: Міненерговугілля прогнозує збільшення електроенергії з ВДЕ у 2019 році до 1,51 млрд кВт-год

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України прогнозує в 2019 році збільшення вироблення електроенергії об'єктами на відновлюваних джерелах енергії, які працюють за "зеленим" тарифом на 67,4% або до 1,51 млрд кВт-год. В порівнянні з очікуваним показником в поточному році - до 3,75 млрд кВт-год.

Про плани збільшення використання відновлюваних джерел енергії говорять і в НАК «Нафтогаз». Голова правління, Андрій Коболєв, зазначив, у стратегії компанії відновлюваній енергетиці приділяється значна увага,  це великий інвестиційний напрям, у який заплановано вкладати гроші в найближчому майбутньому. Крім того, Коболєв повідомив, що поки що "Нафтогаз" запускає невеликі СЕС поруч із газотранспортною системою "Укртрансгазу", однак його плани більші.

Компанія тижня: Група Kness планує ввести в експлуатацію власну СЕС потужністю 33 МВт

За словами генерального директора групи компаній Kness, Серія Шакалова, група виступає в проектах EPC-контрактором, будуючи СЕС для клієнтів по різним фінансовим моделям. Цьогоріч група почала будувати власні потужності СЕС і найближчим часом планує ввести в експлуатацію 33 МВт. Крім того, Сергій Шакалов зазначив, що група активно готується до введення аукціонної системи. На його думку, це підвищить конкуренцію як між компаніями, так і між фінансовими моделями участі на ринку.

Подія тижня: Лауреатами Нобелевської премії стали вчені, які вивчали зв’язок економіки та клімату

Нобелевський комітет цього року присудив премію з економіки науковцям, які досліджували зв’язок інновацій та клімату з економічним розвитком. Вільям Нордхаус та Пол Ромер збудували моделі, які пояснюють, як взаємодіє ринкова економіка з природою та знаннями. Зокрема Ромер продемонстрував, як знання можуть слугувати драйвером довгострокового економічного росту, а його робота, опублікована в 1990 році, заклала основи того, що зараз називається теорією ендогенного росту. Модель Нордхауса наразі широко використовується для моделювання того, яким чином спільно розвиваються економіка та клімат.

 

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами