Огляд 6 серпня - 12 серпня 2018

Подія тижня: В Одеській області почали будівництво першої черги ВЕС

Вітростанція розташується в Овідіопольському районі. Її потужність складе 32,4 МВт. Проект реалізує турецька компанія Гюріш Іншаат ве Мюхендіслік А.Ш., підрозділ Guris Holding Co. Inc. Нагадаємо, що в світі вітрогенерація зайсає провідну позицію. Втім, експерти вважають, що кількесть СЕС вже за рік може перевищити вітрові потужності. Лише у Німеччині за перші півроку було підключено більше 1300 МВт від СЕС.

 

Цифра тижня: «Укренерго» разом із ЄБРР розробляють проект модернізації підстанцій вартістю 149 млн. євро.

Мета проекту, за даними прес-служби «Укренерго», полягає в модернізаціїї силового обладнання, та реконструкції підстанцій (ПС) з впровадженням автоматизованої системи управління технологічними процесами. Впровадити проект планується за рахунок кредитних коштів ЄБРР до 2021 року. Відібрані фінустановою консультанти вже оглянули десять об’єктів НЕК.

 

Інновації тижня: Безпілотний потяг та електролітак

Норвежці вивчають можливість використання електролітака Pipistrel. А Wright Electric з США готується разом з європейською авіакомпанією EasyJet вивести близькомагістральний електричний авіалайнер на лінію Лондон-Париж.

Одна з найбільших в світі гірничодобувних компаній - австрало-британська Rio Tinto - вперше в світі доставила вантаж залізняку на безпілотному поїзді. Робопотяг вели три локомотиви, контроль над рухом яких здійснював оператор центру Rio Tinto в місті Перт, розташованого на більш ніж 1,5 тис. кілометрів від маршруту. Склад самостійно проїхав понад 280 км.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами