Огляд 5 листопада - 11 листопада

Компанія тижня: На Львівщині відкрили найбільшу в Західній Україні СЕС

Компанія "Еко-Оптіма" відкрила першу чергу електростанції в селі Терновиця Яворівського району Львівської області. Її потужність становить 36, 5 мВт, а річне виробництво - приблизно 41 млн кВт / год. Площа першої черги об’єкта сягає 70 га. Загальна площа сонячної електростанції – 140 га. В компанії повідомляють, що вже у грудні поточного року можна очікувати на запуск другої серги СЕС. Треба зазначити, що за проектом СЕС матиме потужність в 72 МВт, а річне виробництво елекроенергії має досягти 80 млн. кВт/год.

Подія тижня: Українські асоціації ВДЕ прагнуть скорішого впровадження аукціонів для стимулювання ринку.

П`ять українських асоціацій, які об’єднують найбільших гравців ринку відновлюваних джерел енергії підписли меморандум, в якому погодили свої пропозиції щодо законодавчих змін на користь впровадження аукціонної моделі для стимулювання ринку.  В документі, зокрема, йдеться про скорочення "зелених тарифів" і стимулювання малої генерації з чистих джерел.

Цифра тижня: Світовий банк презентував програму для розвитку електроакумулюючих систем обсягом в 1 млрд. доларів

Програма спеціально розроблена для країн з низьким і середнім рівнем доходу. Можливості використання цієї програми для України розглянули на нараді представники Міненерговугілля, Держенергоефективності, Укренерго, бізнесу та експертів. За словами Сергія Савчука, Голови Держенргоефективності, електроакумулюючі системи дозволять балансувати об’єднану енергетичну систему та значно збільшити потужності об’єктів «чистої» енергетики, які можна інтегрувати до неї.  

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами