Огляд 29.10-04.11.2018

ПОДІЯ ТИЖНЯ: Частину акцій ПАТ «Центренерго» виставлять на продаж 13 грудня
Про це повідомив голова Фонду держмайна Віталій Трубаров на сторінці у Facebook. 78,289% акцій держкомпанії буде виставлено на продаж 13 грудня поточного року. Стартова вартість пакету акцій становить 5 млрд 984,992 млн грн. Вже зараз потенційних інвесторів на націлюють пріоритетність використання вугілля українського видобутку в разі однакового співвідношення ціни та якісних характеристик.
В умовах дефіциту вугілля антрацитової групи питання пошуку альтернативних видів палива залишається актуальним. ПАТ «Донбасенерго» за рішенням наглядової ради буде використовувати в якості палива нафтовий кокс, який за своїми якостями є твердим аналогом мазуту. В світі його використовують як добавку до паливних сумішей. Застосування нафтового коксу вимагатиме певних змін у контролі за викидами, зокрема через вміст сірки.

КОМПАНІЯ ТИЖНЯ: «Сонячне місто» запустить краудфандінговий проект з будівництва СЕС
В місті Славутич в 2019 році за рахунок краудфандінгової компанії хочуть побудувати СЕС потужністю 100-150 кВт. Керівник першого енергетичного кооперативу «Сонячне місто» Андрій Зінченко, пояснив, що з юридичної точки зору учасники кооперативу купуватимуть пайові частки і в залежності від їх розміру отримуватимуть прибуток від продажу е/е за «зеленим тарифом». Для проекту місто надасть в аренду декілька муніципальних об’єктів, де і буде побудована СЕС.

ТЕХНОЛОГІЯ ТИЖНЯ: В Австралії планують виробляти водень з ВДЕ
В Австралії запропонували не тільки цікаву технологію з виробництва водню але й ідею його зберігання – у газовій мережі Сіднея. Побудує установку з електролізу компанія Jemena. Вартість проекту – 5,3 млн. дол. США. Головні переваги технології “power to gas” в тому, що вироблена сонячними та вітровими станціями надлишкова енергія може використовуватися в пікові періоди. Зберігання у газовій мережі не потребує використання акумуляторів та дозволяє зберігати вироблений таким чином водень від декількох тижнів до декількох місяців.
До речі, саме модернізація систем енергопостачання всіх видів, як альтернативних, так і традиційних, потребуватиме значних інвестицій найближчим часом через зростання споживання е/е.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами