Огляд 27 серпня - 02 вересня

Цифра тижня: Понад 1,1 млрд євро залучених «зелених» інвестицій у проекти відновлюваної енергетики

Це один з результатів, якого Деженергоефективності вдалося досягти за чотири роки під головуванням Сергія Савчука. Про це він повідомив на прес-конференції у Кабінеті Міністрів України 30 серпня. Посеред інших, одним з найважливіших досягнень Сергій Савчук назвав скорочення споживання газу на 6 млрд м3 у рік у порівнянні з 2014 роком. За його словами, це означає, що 1,2 млрд євро залишається в економіці країні щороку.

Компанія тижня: Американська компанія Holtec планує налагодити в Україні виробництво малих модульних реакторів для АЕС

Американська інжинірингова компанія Holtec International планує випускати в Україні малі ядерні реактори. Про це повідомив надзвичайний і повноважний посол України в США Валерій Чалий під час прес-конференції про стратегічне партнерство. Хоча на даний час це лише плани, втім, на думку Валерія Чалого, це може стати значним досягненням для України.

Нагадаємо, американська компанія Holtec International будує в Україні центральне сховище відпрацьованого ядерного палива. Зокрема, компанія виграла тендер на право будувати сховище відпрацьованого ядерного палива для українських АЕС: Рівненської, Хмельницької та Южно-Української.

Подія тижня: НКРЕКП може зберегти чинні «зелені» тарифи для приватних домогосподарств до 2040 року

Повідомлення по це розміщено на сторінці Нацкомісії у Facebook. Згідно з законопроектом щодо впровадження «зелених» аукціонів для промислових станцій на ВДЕ, який пропонує повномасштабний перехід на аукціони з 1 січня 2020 року, комісія пропонує продовжити дію «зелених» тарифів для домогосподарств до 2040 року.

Щодо імплементації закону «Про ринок електричної енергії», то на думку радника міністра Міненерговугілля Максима Білявського, імплементацію закону в законодавчій частині завершено на 60%. Про це він повідомив під час Круглого столу, організованого «Центром Разумкова». У свою чергу, голова НКРЕКП Оксана Кривенко, в інтерв’ю «Радіо НВ» повідомила, що тарифи на електроенергію для населення до впровадження ринку у липні 2019 року мають залишитися без змін.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами