Огляд 25 червня — 1 липня 2018

Цифра тижня: в 1,7 рази збільшились темпи введення нових ВДЕ у другому кварталі поточного року

Як повідомляють у НКРЕКП, у другому кварталі поточного року збільшилися темпи введеня нових потужностей альтернативних джерел енергії у 1,7 рази. З початку року в експлуатацію введено 268,7 МВт «зеленої» генерації. Серед лідерів Херсонська, Львівська та Хмельницька області.

Звісно, таким темпам можна тільки радіти, адже збільшення потужностей ВДЕ цілкос відповідає держаним програмам розвитку енергетики. Втім, такі зміни, збільшуючи частку «зеленої» електроенергії у загальному балансі джерел виробництва, збільшують також і оптові ціни, що в подальшому впливатиме на збільшення вартості електроенергії для користувачів. Про це та про інші питання формування тарифів на своїй сторінці у Facebook написала народний депутат Ольга Бєлькова. З її коментарем можна ознайомитись на сторінці 5.

Подія тижня: з 24 червня збільшилися «зелені тарифи» для домогосподарств

Вступили в дію нові тарифи для генеруючих потужностей домогосподарств. В цілому збільшення становить близько 0,8%. Це пов’язано з корекцією відповідно до зростання курсу євро. Тариф діятиме для приватних домогосподарств, які виробляють електроенергію об'єктами сонячної генерації, які встановлені на дахах або фасадах будинків, будівель та споруд, з потужністю не більше 30 кВт та для об’єктів вітрогенерації такої ж потужності. 

Компанія тижня: «Гюріш Іншаат ве Мюхендіслік А.Ш.»

В Одеській області може з’явитись потужна вітроелектростанція. За будівництво взялась турецька компанія, яка є підрозділом компанії, що більше 60 років займається будівництвом гідро- та теплоелектростанцій. На цей час портфель компанії також поповнюється геотермальними станціями. Що ж до ВЕС на Одещіні, то тут заплановано побудувати першу чергу потужністю 32,4 МВт та другу на 50,4 МВт. 

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами