Огляд 24 грудня - 30 грудня 2018



Подія тижня: "Донбасенерго" і Dongfang Electric International Corporation модернізують Слов’янську ТЕС

Підписання контракту між двома компаніями має на меті підготувати об’єкти до використання низкосортного вугілля. Контрактом передбачено розділення енергоблока №6 на два нові сучасні енергоблоки №6б та №6а потужністю 330 МВт кожний за технологією циркулюючого киплячого шару. Ціна контракту складає 684 295 700 USD. Мета проекту – підвищити ефективність роботи ТЕС, продовжити ресурс її використання на 40 років, скоротити питомі витрати палива та витрати на технічне обслуговування.

Компанія тижня: ДП «НЕК «Укренерго» та  General Electric Grid Solutions підписали контракт на реконструкцію підстанцій у Харківській області

ДП «НЕК «Укренерго» уклало контракт з консорціумом General Electric Grid Solutions (Федеративна Республіка Німеччина) та ТОВ «Чорноморенергоспецмонтаж» (Україна) на реконструкцію підстанцій 330 кВ «Харківська» та «Залютине» Північної енергосистеми. Як повідомляють в Укренерго, на підстанціях буде замінене силове обладнання, кабельні зв’язки, пристрої релейного захисту та автоматики. Це сприятиме подальшій інтеграції цих підстанцій до ENTSO-E.

Також глава НЕК В.Ковальчук наголосив на необхідності запровадження балансуючих потужностей. З цією метою "Укренерго" розглядає два основні варіанти вирішення проблем балансування енергосистеми за рахунок будівництва акумуляторів energy storage. Перший - з розташуванням 200 МВт цих систем накопичення енергії в одному місці, другий - в декількох місцях з поділом на 4-5 частин. Вартість проекту попередньо оцінюється в EUR154 млн.
 
Технологія тижня: Waste to Energy. У Кам'янці-Подільському біогаз зі звалища переробляють на електроенергію

Технологія з перетворення сміття на електроенергію є дуже перспективною. Наразі, в Україні вона майже на використовується. У Кам'янці-Подільському невиличка станція переробляє біогаз зі звалища на електроенергію. Як зазначає мер міста, Михайло Сімашкевич, в бюджет надходить понад мільйон гривень на рік, адже вироблене електроенергія продається до централізованої системи електропостачання за «зеленим» тарифом. Для збору біогазу серед звалища пробурили 36 свердловин. Їх з'єднали в загальну мережу і качають паливо через колектор. За годину станція видає в мережі до 500 кіловат. Виробляти станція може понад 25 тисяч тонн біогазу на рік.
 

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами