Огляд 24 вересня - 30 вересня 2018

Подія тижня: Відбулась Міжнародна конференція «Енергія з біомаси 2018»

Одразу дві події, що висвітлюють майбутнє біоенергетики України відбулись минулого тижня в Києві.

Більше 200 гостей відвідали Міжнародну конференцію «Енергія з біомаси». Спікери відзначили значне збільшення виробництва тепла з біомаси. За три роки, з 2014 по 2017 рр. понад 460 млн євро інвестовано у 2000 МВт нових потужностей у цій сфері. Незважаючи на суттєві зміні на законодавчому рівні, розвиток біоенергетики все ще потребує підтримки. Зокрема, збільшення тарифів для генерації електроенергії та створення конкурентного ринку біопалива. 

Також, минулого тижня відбулась зустріч зацікавлених учасників ринку та представників влади з питань обговорення можливостей для виробництва енергії з агровідходів. Тематичний семінар було організовано Посольством Королівства Нідерландів У Києві, консорціумом «Biobased Energy Ukraine» та Біоенергетичною Асоціацією України.

Учасники семінару зазначили, що Україна – це сучасна аграрна країна. Існує можливість щороку використовувати близько 34 млн тонн відходів сільського господарства для виробництва енергії. Це дозволить заміщувати понад 9 млрд м3 газу у рік.

Компанія тижня: Хмельницький національний університет встановив СЕС на даху навчальних корпусів

В Хмельницькому національному університеті встановили майже півтисячі сонячних панелей на даху третього і четвертого корпусів, а також спорткомплексу вишу. Минулоріч на зведення електростанції з державного бюджету було виділено 4 мільйони гривень, ще 9 мільйонів гривень планують використати до кінця цього року для завершення будівництва сонячних модулів на інших корпусах. На думку керівництва вишу, це дозволить не тільки заощадити кошти, а й заробити на «зеленому тарифі». Крім того, в Хмельницькій області ще дві сонячних електростанції загальною потужністю 2,7 тисяч кВт/год було введено в експлуатацію 26 вересня.

Вартість проекту Вишнопільської СЕС (1850 кВт/год) становить 49,5 млн грн, а Северинської  (837 кВт/год) – 22 млн грн. СЕС збудовані в Старокостянтинівському районі асоціацією «Новосвіт» (Вінниця). В облдержадміністраціїї повідомляють, що до кінця року у регіоні заплановано будівництво та введення в експлуатацію СЕС потужністю 1,9 МВт у с. Писарівка. Вартість проекту – близько 50 млн грн.

Цифра тижня: "Віндкрафт Україна"  збільшить існуючу потужність своїх об’єктів в Херсонській області на 150-170 МВт

ТОВ "Віндкрафт Україна" (Скадовськ Херсонської обл.) До кінця поточного року планує довести встановлену потужність своїх вітроелектростанцій в Херсонській області до 170 МВт і розглядає наступний проект збільшення їх ще на 150-170 МВт, повідомив генеральний директор компанії Карл Стурен.

Гендиректор повідомив, що поки компанія за власні ресурси почала будувати підстанцію, яка дозволить збільшити потужності. Він уточнив, що нові майданчики знаходяться неподалік від уже освоєних.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами