Огляд 22-28.10.2018

ПОДІЯ ТИЖНЯ: В Харкові відбувся III Україно-німецький форум «BEA: Біоенергетика.Енергоефективність. Агробізнес»
Під час дискусійної панелі «Лібералізація і нові бізнес-моделі на ринку електроенергії в Україні» мова йшла про нові бізнес-формати, які можуть виникнути у зв’язку зі створенням конкурентного ринку електроенергії, про виклики і можливості для старих і нових гравців електроенергетичного ринку, про зміни моделі державного регулювання.
На секція із агробізнесу були представлені практичні кейси використання відходів АПК, біогазу, твердої біомаси, зокрема соломи. Учасники конференції отримали консультації від експертів-практиків про підключення об’єктів до електромереж і будівництва на об’єктах.

КОМПАНІЯ ТИЖНЯ: ДТЕК і General Electric підписали контракт на поставку обладнаннядля 2-ої черги Приморської ВЕС
Енергохолдинг ДТЕК і американська General Electric 17 жовтня підписали договір на будівництво II черги Приморської вітроелектростанції (ВЕС) потужністю 100 МВт. Дана модель вітротурбіни є однією з найбільш передових розробок GE, яка демонструє високу ефективність роботи навіть в умовах низької швидкості вітру, відзначили в прес-службі компанії.

НОВИНА ТИЖНЯ:Представники Держенергоефективності відвідали новий біогазовий об’єкт «E.On» у Швеції
У портфелі міжнародної енергокомпанії компанії «E.On» – близько 7 000 МВт встановлених потужностей «чистої» енергетики у різних країнах світу.
Зокрема, на території муніципалітету Уппландс-Бру (Швеція) впроваджується проект із встановлення біогазової установки та когенераційної станції. Передбачається, що біогазовий комплекс щорічно генеруватиме: 425 ГВт*год теплової енергії, 165 ГВт*год електроенергії, 60 ГВт*год біогазу.
Крім цього, у рік комплекс вироблятиме 60 тис. тонн біодобрив, які можна буде використовувати для сільськогосподарських земель.
На думку Сергія Савчука, голови Держагентства, подібні комплексні проекти з виробництва біогазу необхідно впроваджувати і в Україні, адже для цього є попит, ресурси і стимули- «зелений» тариф на електроенергію з біогазу на рівні 12,4 євроценти/кВт*год та стимулюючий тариф на тепло «не з газу».

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами