Огляд 20 серпня - 26 серпня 2018

Цифра тижня: 400 тис. грн. на рік – це розмір економії, яку отримає Київський університет ім. Б.Грінченка завдяки тепловим насосам

Про це повідомляють у Держенергоефективності. Університет став одним із навчальних закладів, які впроваджують енергоефективні технології. У навчальному корпусі ВНЗ встановлено три теплові насоси шведського виробництва загальною тепловою потужністю 90 кВт. Встановлене обладнання стане         автономним джерелом теплової енергії для підігріву басейну та гарячого водопостачання та дозволить заощадити на оплаті комунальних послуг. В університеті також встановлено ще й сонячну електростанцію потужністю більше 10 кВт.

Крім того, ще три навчальних заклади підписали з Держенергоефективності угоди про партнерство щодо створення комісій для атестації енергоаудиторів будівель. Намір співпрацювати виявили Одеський національний політехнічний університет, Одеський державний екологічний університет: еколого-економічний факультет, Міжрегіональна Академія Управління Персоналом.

Подія тижня: У Камї’янець-Подільському запустили нову біогазову установку

23 серпня в Кам'янець-Подільському урочисто запустили технологічну лінію з дегазації полігону твердих побутових відходів із виробленням електроенергії загальною встановленою потужністю 500 кВт. Проект дозволить зменшити викиди шкідливих речовин в повітря та виробляти близько 4 млн кВт*год електроенергії щорічно. Загальний обсяг інвестицій становить 25 млн грн. Річна кількість видобутку біогазу - 2,5 млн м куб. на рік. Місто отримає 10% від доходу з продажу електричної енергії за "зеленим" тарифом.

А ось серед міжнародних новин слід звернути увагу на повідомлення зі США. Адміністрація президента США Дональда Трампа послабила екологічний контроль над виробництвом вугілля у вівторок, скасувавши національні правила, встановлені його попередником, колишнім президентом Бараком Обамою.

Агентство з охорони навколишнього середовища говорить, що тепер воно дозволить окремим державам-виробникам вугілля встановлювати свої власні правила щодо викидів вуглецю, а не дотримуватися загального стандарту по всій країні. До завершення роботи над цим планом потрібно 60-денний період для подання зауважень.

Компанія тижня: Виробник іграшок «ТехноК» на одному зі своїх об'єктів встановив сонячну станцію

Підприємство з Івано-Франківська встановило сонячну станцію потужністю 357 кВт на даху. Річне виробництво, за прогнозами компанії, що реалізувала проект, складе 371 762 кВт-год на рік. Згідно із законодавством, сонячні станції, запущені в експлуатацію до кінця 2019 року відпускають електроенергію в національну електромережу за ціною 15 євроцентів за кВт-год.

 

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами