Огляд 2 — 8 липня 2018

Компанія тижня: ДТЕК святкує 13 років

Найбільша в Україні енергокомпанія  ДТЕК святкує 13 років з дня заснування. За цей час компанія зробила значний внесок у розвиток енергетики країни. Зокрема, відповідними підрозділами підприємства було видобуто 6,7 млрд. куб. м. газу та 230 тис. тонн газового конденсату, 318,8 млн. т вугілля, згенеровано 565,3 млрд. кВт*г електроенергії. 

Інновації тижня: Еко-бот та карта забруднення річок

В Мінекології презентували спільний проект Держагентства водних ресурсів та Агенції журналістики данних – інтерактивну карту забрудненості річок України. Зараз на карті позначені більше 400 пунктів контролю річкової води. Переглянути ступені забрудненості можна за 16 параметрами та порівняти динаміку змін за останні п’ять років. Посилання на проект - http://texty.org.ua/water/

Крім того в міністерстві презентували ще один ресурс, який дозволить швидко отримувати необхідні данні. Мова йде про SaveEcoBot. Зараз бот працює у Telegram, але незабаром з’являться версії і для інших популярних месенджерів. Наразі за його допомогою можна отримати данні про реєстр ОВД (оцінка впливу на довкілля), в якому відображаються етапи проходження процедури екологічної оцінки планової діяльності підприємств, дані про дозволи на викиди шкідливих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами підприємств-забруднювачів 1, 2 та 3 груп, дані про спеціальні дозволи на користування надрами, дані про дозволи на спеціальне водокористування, дані про ліцензії на поводження з небезпечними відходами та інформацію про суб’єктів господарювання, які мають податковий борг. Додати бот можна за посиланням - http://www.saveecobot.com/ 

Плани і стратегії тижня: «Зелені» облігації в Україні та нові проекти СЕС від норвежців

Держенергоефективності запрошує до обговорення впровадження «зелених» облігацій як засобу стимулювання ВДЕ в Україні. Круглий стіл відбудеться 10 липня за підтримки Проекту UNIDO "Підвищення енергоефективності та стимулювання використання відновлюваних джерел енергії в агро-харчових та інших малих та середніх підприємствах України" та спільно з Проектом GIZ «Консультування підприємств щодо енергоефективності»

Норвежська ScatecSolar продовжує поширювати свій інвестиційний портфель по регіонах України. Минулого тижня повідомлялося про початок будівництва об’єктів СЕС у Черкаській області. Цього тижня в компанії повідомили про наміри побудувати ще дві СЕС в Миколаєві. Запланована потужність об’єктів - 47 МВт. Фінансування для проекту надаватиме ЄБРР, девелопером виступить українська Rengy Development. Будівництво розпочнеться цього року, об'єкти запустять в роботу в 2019-му.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами