Огляд 19 листопада - 25 листопада 2018


Цифра тижня: В Україні ще на чотири роки продовжено дію пільгового ввезення електрокарів

Кілька днів тому великі виробники електроенергії та керівники Асоціації сонячної енергетики України та Української вітроенергетичної асоціації звернулись до ВРУ з пропопозцією продовжити термін дії пільгових умов для ввезення електрокарів. Під час розгляду податкових змін у законопроекті №9260 звернення було підтримано і депутати проголосували за подовження преференцій до 2022р.  
Також стало відомо, що в рамках бюджету 2019 року на програму «теплих кредитів» передбачено 400 млн. грн. Нагадаємо, що у 2018 році бюджеті кошти в такому ж розмірі були вичерпані вже за півроку. Держенергоефективності планує у випадку стрімкого попиту на програму звертатись до Уряду з ініціативою збільшення фінансування.

Подія тижня: ЄБРР повідомив про припинення фінансування проектів сонячної енергетики

Затримка із провадженням більш ефективних механізмів стимулювання ВДЕ ніж «зелений тариф» викликає незадоволення кредитної установи. За словами старшого банкіра ЄБРР Ольги Єрьоминої, виділені установою влітку кошти в розмірі 250 млн євро за програмою USELF-III майже вичерпані. Питання подальшого кредитування розглядатиметься тільки після впровадження системи аукціонів, які мають допомогти знизити тарифи на електроенергію.
Оновленні стандарти звітності для енергокомпаній вже затверджені. Як повідомила голова НКРЕКП Оксана Кривенко, на своїй сторінці у Facebook, нові форми звітності для учасників енергоринку відповідатимуть міжнародним стандартам.

Компанія тижня: ТОВ "Сонячні ворота" у Івано-Франківській області планує побудувати СЕС

Будівництво сонячних станцій у західному регіоні стрімко розвивається. Днями компанія"Сонячні ворота" отримала дозвіл на будівництво сонячної електростанції потужністю 3 МВт. Будівництво відбуватиметься в селі Королівка Коломийського району. Площа майбутнього об’єкта становитиме 5,8 га. Обсяг інвестицій - 2 460 000 євро.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами