Огляд 15 жовтня - 21 жовтня 2018

Компанія тижня: ТОВ "Атлас Кепітал Енерджі" в листопаді розпочне будівництво СЕС у Херсонській області

Будівництво сонячної електростанції потужністю 50 МВт біля села Стара Збур'ївка Голопристанського району Херсонської області почнеться в листопаді поточного року. Роботу із будівництва СЕС виконуватиме ТОВ "Атлас Кепітал Енерджі". Крім того, стало відомо, що китайська Trina Solar Limited поставила фотоелектричні модулі загальною потужністю 123 МВт для сонячної станції під Нікополем, яку розбудовує ДТЕК.

Цифра тижня: 2 млрд. грн. буде виділено на енергоефективність в Україні в наступному році

В 2019 році буде виділено 2 млрд грн. на енергоефективність в Україні.  Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в Facebook. Зокрема, 1,6 млрд буде виділено на новий Фонд енергоефективності. Також 400 млн грн буде виділено на програму «теплі кредити».

Ще одна важлива для України інновація енергосфери – впровадження ринку зелених облігацій. Зокрема, Костянтин Гура, радник Держенергоефективності, на своїй сторінці у Facebook повідомив, що зелені бонди для України це не тільки зростання інвестицій у проекти відновлюваної енергетики та енергоефективності. На його думку, зелені облігаці – це реальний інструмент, що може оживити фондовий ринок.

Події тижня: У США запропонували виділити $ 1 млрд на диверсифікацію енергозабезпечення Європи

Сенатори США Кріс Мерфі і Рональд Джонсон - заступник голови і голова підкомітету у справах Європи і співпраці в області безпеки комітету Сенату з міжнародних відносин - представили законопроект, націлений на "боротьбу з згубним російським впливом" на енергетичний ринок Європи.Як повідомляється на сторінці Мерфі в середу, 10 жовтня, документ "Енергетична безпека і диверсифікація в Європі" передбачає виділення мільярда доларів на європейські енергетичні проекти.

Продовжується тенденція до зниження вартості сонячних панелей. Згідно з даними EnergyTrend, підрозділи тайванської маркетингової компанії TrendForce, за перші три квартали поточного року середні ціни на моно- і полікристалічні сонячні модулі впали на 19,8% і 25,5%, відповідно.

 

 

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами