Огляд 13 серпня - 19 серпня 2018

Цифра Тижня: 30 млн євро планує інвестувати литовська Modus group у СЕС на Житомирщині

За даними Держенергоефективності та Інвестиційної ради України, литовська корпорація Modus group має намір інвестувати 30 млн євро у парк сонячних електростанцій в Україні, зокрема, в Житомирській області. Загальна потужність об'єктів складе 35 МВт, збудувати їх планується у другій половині 2019 року. Загалом вони вироблятимуть близько 45 тис МВт/год електроенергії на рік.
Modus group об'єднує компанії, що працюють на ринках нерухомості, енергетики та автотрейдингу. Група вже реалізувала проекти в галузі відновлюваної енергетики в Литві та Білорусі, а зараз працює в цій сфері в Іспанії та Польщі

Нагадаємо, що співпраці з литовською компанією передував Меморандум підписаний між державами у 2017 році.

Подія тижня: Україна та Об’єднані Арабські Емірати розпочинають співпрацю у проектах ВДЕ

Держенергоефективності та Міністерство енергетики та промисловості Об’єднаних Арабських Еміратів підписали Меморандум про взаєморозуміння у сферах енергоефективності та відновлюваної енергетики.

Співпрацюючи, сторони мають намір обмінюватися досвідом і сприяти реалізації спільних інвестиційних проектів у сфері енергоефективності, «чистої» енергетики та переробці сміття.

Незважаючи на  значні ресурси нафти і газу, ОАЕ активно розвивають напрямок «чистої» енергетики. 
Так, ціль Енергетичної стратегії ОАЕ до 2050 р. – досягти щонайменше 44 % «чистої» енергії в енергобалансі.

Компанія тижня: Норвезька NBT має намір побудувати у Херсонській області ВЕС

Потужність майбутньої вітроелектростанції становитиме 250-330 МВт. У квітні поточного року компанія купила ТОВ «Сивашенергопром». У точці будівництва Сиваської ВЕС є можливість видачі в об’єднану енергосистему України до 600 МВт.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами