Огляд 12-19 листопада 2018


Цифра тижня:
83,2 млн. грн становить очікувана вартість тендеру УГВ на будівництво СЕС
Оптимізація споживання та виробництва енергії стає необхідним елементом стратегічного розвитку для кожної компанії. Найбільша державна газовидобувна компанія України вирішила зменшити власне споживання газу за рахунок використання енергії сонця. Для цього «Укргазвидобування» оголосило тендер вартістю 83,2 млн. грн на будівництво фотоелектричної станції. У якості площадки для будівництва СЕС компанія обрала територію у Харківській області, де розташований Шебелинський НПЗ. В компанії розглядають цей проект як майбутній прибутковий бізнес.

Серед державних компаній вже є приклад використання власних територій для розміщення об’єктів ВДЕ. В липні поточного року «Укртрансгаз» вже прозвітував про перший отриманий мільйон гривень від виробництва електроенергії власною сонячною станцією, яка розташована на даху.

Компанія тижня: ДТЕК інвестує 3 млн. грн. в ремонт водовода у Нікопільскому районі
Для жителів сел, які розташовані поруч із об’єктами ВДЕ, компанія ДТЕК постійно реалізує програми соціально відповідального партнерства. Під час підключення Нікопільської СЕС до водопостачання компанія замінила 1,3 кілометри старої труби на нову пластикову, що дозволило покращити якість води для місцевих мешканців. Як повідомляють в компанії, на погодження чекає наступний інвестиційний проект для села Приміське в обсязі 3,2 млн. грн. 
Також в компанії повідомляють про поступове переведення власних ТЕС на використання вугілля газової групи. Зокрема, вже третій блок Придніпровської ТЕС переведено на газове вугілля.

Подія тижня: Уряд погодив відведення змеленої ділянки для будівництва ВЕС на території зони відчуження
За минулі два роки іноземні інвестори цікавились можливостями розміщення об’єктів ВДЕ в Чорнобильській зоні. Зокрема подавали більше 60 проектів. Минулого року уряд прийняв ряд змін, які полегшують ведення комерційної діяльності в зоні відчуження. Основна мета майбутніх проектів – збільшення частки відновлюваних джерел енергії в балансі енергетики України.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами