Огляд 10 грудня - 16 грудня 2018


Подія тижня: НКРЕКП надала роз’яснення стосовно електрозарядних станцій для електромобілів
_____
«Зарядка електромобілів на електрозарядних станціях не вимагає отримання ліцензії з постачання електричної енергії споживачам» - про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Оксана Кривенко, голова НКРЕКП.
Наразі тривають і обговорення запропонованих змін щодо нових методів стимулювання «зеленої» генерації. Як виявилось, окрім відтермінування зменшення «зеленого» тарифу на 2020 рік, під час голосування змін до податкового кодексу про надання пільг для електротранспорту, від сплати ПДВ звільнили й обладнання для «вітроенергетики та деяких трансформаторів, які можуть використатися іншими видами альтернативної енергії». Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Ольга Бєлькова. На її думку, такі пільги мали б сенс для «зеленої» генерації у тому випадку, якби аукціони вже діяли б і це було б стимулом для зменшення ставки за кіловат і сприяло б справедливому розподіленню пільги між виробником та споживачем.

Також цього тижня Кабмін призначив "Укрінтеренерго" постачальником електроенергії "останньої надії" відповідно до реформи енергоринку.

Компанія тижня: ДТЕК ВДЕ і датська компанія Vestas підписали договір на будівництво Орловської ВЕС
______
Світовий лідер з виробництва вітротурбін датська компанія Vestas, започаткують ще одну вітроенергетичну станцію на Азовському узбережжі Запорізької області. Її потужність сягне 100 МВт, а інвестиції в будівництво - більше 135 млн євро. Введення в експлуатацію в повній експлуатаційній потужності заплановано на кінець наступного року.

Цифра тижня: 1157 електрокарів нарахували в листопаді в Україні
______
На перше грудня поточного року в Україні нараховується 10 тис 186 автомобілів з електричним двигуном. Разом із гібридними машинами - 18 тис 967 одиниць.
У електрокарах зросла частка Tesla Model S, в той час як частка Nissan Leaf зменшилася. Серед гібридів більш популярною стала Chevrolet Volt, а Mitsubishi Outlander змістився в рейтингу на одну сходинку нижче. Найбільше електромобілів і гібридів зареєстровано в Києві - 5562. На другому місці Одеська область - 3031, а на третьому Харківська - 2220 одиниць.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами