Огляд 10-16 вересня 2018

Подія тижня: Одразу три українських міста підписали меморандум про повний поступовий перехід на ВДЕ

Мери Житомира, Кам'янця-Подільського та Чорткова підписали меморандум з міжнародною кліматичною організацією 350.org, відповідно до якої взяли на себе зобов’язання поступово переводити енергосистему своїх міст на відновлювані джерела енергії. Всі три міста вже є учасниками ряду програм, які фінансуються європейськими донорами щодо зменшення викидів та зниження споживання енергоресурсів.

ДП «НАЕК «Енергоатом» оголосило про початок відкритого обговорення проекту встановлення тарифів на електричну та теплову енергію, що виробляється на атомних електростанціях «ДП «НАЕК «Енергоатом» на 2019 рік та проекту Інвестиційної програми АЕС ДП «НАЕК «Енергоатом» на 2019 рік. Захід проводитиметься з метою отримання зауважень і пропозицій від органів виконавчої влади, представників місцевого самоврядування, а також інших зацікавлених осіб відповідно до Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень НКРЕКП.

Також на цьому тижні оголошено Конкурс з відбору незалежних членів Наглядової ради Фонду енергоефективності. Починаючи з 11 вересня претенденти можуть подавати документи на розгляд конкурсній комісії. 

Цифра тижня: Площа СЕС під Мелітополем 200 000 квадратних метрів.

Під Мелітополем будують СЕС. Фотогальванічна електростанція займе ділянку площею 200 000 м квадратних. Потужність електростанції - 10000 кВт. Замовником будівництва виступила київська компанія «Скіфія-Солар-1». Генпідрядник - вінницька компанія ТОВ «НЕСС КОНСТРАКШН». Термін введення в експлуатацію першої черги станції до 1 жовтня 2018 року.

Компанія тижня: Scatec Solar має намір до кінця наступного року досягти 200 МВт на СЕС в Україні

Норвезька Scatec Solar має намір до кінця наступного року досягти 200 МВт встановленої потужності сонячних електростанцій (СЕС) в Україні. Однак багато в чому це буде залежати від того, як пройде введення програми аукціонів. Про повідомив Магнус Йохансен (Magnus Johansen), керівник з розвитку бізнесу Scatec Solar. За його словами, середньострокова стратегія розвитку бізнесу сонячної генерації Scatec Solar в Україні буде корелювати з введенням програми аукціонів. У разі їх успішного введення, компанія збирається продовжувати будівництво настільки активно, наскільки це буде можливо.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами