Новини енергетики України 21-27 листопада 2022

⚡⚡ 48 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 21-27.11.2022
photo_2022-11-27_19-47-03

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/lqkb/
Завантаження:  https://drive.google.com/file/d/17Q9YmRaHFt-P58MowFqVLHkkBFjp6egG/view?usp=share_link
Відео: https://youtu.be/MQS6uAjgY88
--------------------

На Київщині пошкоджену обстрілами школу обладнали сонячними панелями
Крім автономного живлення, сонячна енергія допоможе зменшити комунальні платежі приблизно на 30% На Київщині в Ірпені у пʼятницю, 25 листопада, відкриють сонячну станцію з системами збереження електроенергії на даху ліцею "Мрія", в рамках проєкту "100 сонячних шкіл". Станція складається з 52 сонячних панелей загальною потужністю 20 кВт, йдеться в пресрелізі благодійного фонду Energy Act for Ukraine Foundation.
В пресрелізі підкреслили, що станція дозволить школі частково функціонувати автономно попри перебої з електроенергією. Ліцей не відключатимуть від комунальної електромережі, оскільки, у середньому він споживає понад 40 кВт на годину. Крім автономного живлення сонячна енергія допоможе зменшити комунальні платежі приблизно на 30% на рік.

ДТЕК готовий відновити роботу Трифонівської СЕС на звільненій Херсонщині для підтримки енергосистеми
Компанія ДТЕК ВДЕ для підтримки енергосистеми готова відновити роботу Трифонівської сонячної станції в Херсонській області, звільненої від російських окупантів.
Потужність Трифонівської СЕС — 10 МВт. Станція припинила роботу з початку окупації Херсонської області. За попередніми оцінками, російські окупанти пошкодили близько 10% сонячних панелей.
«Компанія планує оперативно відремонтувати СЕС і при першій же можливості почати виробляти електроенергію в енергосистему, що важливо для України в умовах енергетичної кризи та зими», - заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

Домогосподарства наростили потужність приватних СЕС у 2022 році на 78%
Встановлена потужність сонячних електростанцій приватних домогосподарств України на кінець третього кварталу 2022 року сягнула 1385 МВт. Це на 78% більше порівняно з даними на кінець 2021 року.
"Незважаючи на об'єктивну стагнацію розвитку промислової відновлюваної енергетики, мала розподілена генерація продовжує розвиватись, хоча, природньо, не такими темпами, як було до початку активної фази бойових дій. За три квартали поточного року побудовано 6,5 тисяч нових установок сумарною потужністю приблизно 180 МВт", – розповів в.о. генерального директора Директорату електроенергетичного комплексу та розвитку ринку електроенергії Міністерства енергетики Олександр Мартинюк під час дискусії "Відновлювані джерела енергії для населення України – перспективи розвитку".
За даними Міненерго, на кінець 2021 року в Україні налічувалось 44 888 сонячних установок приватних домогосподарств, працюючих за моделлю "зеленого" тарифу. У вересні 2022 року їх кількість сягнула 51 414.


Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами