"Нафтогаз" планує побудувати 9 біоТЕЦ та біокотелень у 8 регіонах

⚡⚡ 41 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 03-09.10.2022
photo_2022-10-10_08-05-42

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/luef/index.html
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1Ma3cuaCs7HrF-zCoEP0Wm7_cmxCSFrKf/view?usp=sharing
Відео: https://youtu.be/25lJjl9E1us

--------------------
"Нафтогаз" планує побудувати 9 біоТЕЦ та біокотелень у 8 регіонах
НАК "Нафтогаз України" має намір побудувати щонайменше дев'ять біотеплоелектроцентралей та біокотелень у восьми регіонах України загальною потужністю 250 МВт теплової енергії та 52 МВт електричної.
"Компанія має амбітну мету стати найбільшим генератором тепла з біомаси до 2027 року та забезпечити заміщення близько 2 млрд куб. м природного газу", – повідомила пресслужба "Нафтогазу".
"Нафтогаз", зокрема, розпочав підготовчі роботи з будівництва у Львові та Житомирі теплоелектроцентралей, що працюватимуть на біомасі (деревній трісці) та твердому вторинному паливі (RDF).
Загальна потужність об’єктів складатиме 90 МВт теплової енергії та 11 МВт електричної. Плановий період здачі об’єктів в експлуатацію у Львові – перший квартал 2023 року, Житомирі – четвертий квартал 2023 року.

Перший в Україні біометан готують до продажу у ЄС
"Регіональна газова компанія" (РГК), "Галс Агро" та нідерландська компанія STX підписали меморандум про співпрацю з метою продажу першого в Україні біометану до Європи.
Про це повідомляє пресслужба РГК.
Зазначається, що три компанії досягли домовленості про сприяння продажу біометану через так звану віртуальну торгову точку (VTP). Це дозволить продавати газ, який було фізично подано до газорозподільних мереж України в Європу. Наразі готуються усі необхідні документи та виконуються процедури для здійснення перших транзакцій на європейському ринку.

У вересні електропостачання відновлювали 646,4 тисячам споживачів
Протягом вересня 2022 року електропостачання відновлювалось 646,4 тисячам споживачів, які були знеструмлені внаслідок бойових дій. Газопостачання відновлювали 3,4 тисячам абонентів.
Всього з початку війни електропостачання відновлювалось близько 7 мільйонам споживачів.
Українські енергетики докладають максимальні зусилля, щоб оперативно повернути енергопостачання українським громадянам.
На сьогодні знеструмленими залишаються 1299 населених пунктів, загалом близько 729,3 тисяч споживачів. Без газопостачання – близько 623,7 тисяч абонентів

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами