На Львівщині запустили нову сонячну електростанцію

⚡⚡ 4 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 16-22.01.2023
photo_2023-01-22_14-05-39

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/ddki/
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1XXnUSZFsYV2AxfvL_KqS1ByP8vogLNi9/view?usp=share_link
Відео: https://youtu.be/dQwxRXEr2Zg
--------------------

На Львівщині запустили нову сонячну електростанцію
На території Кам’янка-Бузької громади на Львівщині запустили нову сонячну електростанцію, потужністю майже 1 мВт. Про це повідомила Кам’янка-Бузька міська рада.
«Наприкінці грудня 2022 року ТОВ «Енергоінвест» запустили сонячну електростанцію, орієнтовною потужністю 996 кВт», – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що електростанція розміщена на земельній ділянці загальною площею 6 гектарів.
Нова електростанція належить компанії ТОВ «Енергоінвест», яка зареєстрована у Львові.

Україна може потроїти потужності “зеленої” енергетики за 2 роки – представник ОП
Україна планує стати “енергетичним хабом” для Європи Україна за 2 роки може збільшити потужності відновлювальної енергетики з наявних 3 ГВт до 10 ГВт.
Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Ростислав Шурма під час виступу на Всесвітньому економічному форумі у Давосі, повідомляє News in France. "Можна дуже швидко купити сільськогосподарську землю, пришвидшити підключення до мережі, при цьому зробити всі процеси прозорими", – сказав Шурма.
У матеріалі зазначили, що, на думку генерального директора компанії Vestas Хенріка Андерсена, Україна могла б за кілька років розгорнути 30 ГВт "зеленої" енергетики, що еквівалентно потужності близько тридцяти ядерних реакторів. Шурма також підкреслив, що Україні необхідно близько €40 мільярдів інвестицій для модернізації інфраструктури. Адже країна планує децентралізувати енергосистему та стати “енергетичним хабом” для Європи, завдяки експорту “зеленого” водню та “чистої” енергії.

Лікарня на Житомирщині, отримала альтернативне джерело енергії
Проєкт реалізувала компанія «УкрСонцеЕнерго» (Сонячні системи), яка є членом АСЕУ. А кошти на встановлення СЕС для лікарні знайшла громадська організація Екоклуб – вона є партнером АСЕУ в ініціативі будівництва сонячних електростанцій для українських лікарень.
За перший тиждень роботи СЕС згенерувала 244 кВт*год енергії. Цього вистачає на 20 годин безперервної роботи 11 апаратів штучної вентиляції легень, що знаходяться у лікарні. За потреби СЕС у взаємодії з дизельним генератором може повністю забезпечувати електроенергією п'ять будівель медзакладу. Серед них - пологовий та реанімаційний корпуси.
Встановлена електростанція стане першим кроком в побудові системи енергетичної безпеки, а ще допоможе щорічно економити кошти на платі за комунальні послуги. За попередніми підрахунками, завдяки встановленій СЕС на послугах з електропостачання при діючому тарифі вдасться економити до 500 тис грн у рік.

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами