Мережа ОККО побудувала на своїх заправках 100 сонячних електростанцій

⚡⚡ 41 ЕнергоДжерела Newfolk Oil&Gas 02-08.10.2023
41_ЕнергоДжерела_02-08.10.2023

17 жовтня відбудеться VII КИЇВСЬКА НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ НЬЮФОЛК НКЦ: разом до енергонезалежності та стійкості! Тільки професійні спікери, тільки важливі теми і найбільш фахова дискусія. Станьте частиною команди змін!  https://newfolkconferencekyiv.pulse.is/

Мережа ОККО побудувала на своїх заправках 100 сонячних електростанцій
Мережа автозаправних комплексів ОККО станом на початок жовтня 2023 року побудувала на своїх АЗК 100 сонячних електростанцій.
"Мережа автозаправних комплексів ОККО продовжує укомплектовувати свої автозаправні комплекси сонячними електростанціями, які розміщуються на даху операторної і які дають змогу компенсувати частину витрат на електроенергію для власних потреб АЗК. Станом на початок жовтня у мережі вже працює 100 таких СЕС, ще на кількох ведуться будівельні роботи", – повідомила "Українській енергетиці" пресслужба оператора.
Потужність станцій становить від 15 до 50 кВт. У 2022 році 65 дахових СЕС у мережі ОККО сумарно виробили 1,7 млн кВт-год електроенергії, допомігши компанії заощадити понад 7 млн грн на закупівлі енергії із зовнішніх джерел.
Загальний обсяг інвестицій, які компанія заклала на будівництво дахових СЕС у 2023 році, становитиме приблизно 40 млн грн.

ДТЕК ВДЕ встановив обладнання, щоб збільшити здатність України експортувати електроенергію
Компанія ДТЕК ВДЕ завершила на своїх підприємствах процес із додаткового налаштування енергетичного обладнання – пристроїв компенсації реактивної потужності (STATCOM). Це перший досвід для України, працівники ДТЕК ВДЕ отримали унікальну експертизу встановлення та використання новітнього обладнання.
В перспективі це дасть змогу збільшити можливість експорту електроенергії з України до країн Європейського союзу на 730 МВт на додачу до існуючого об’єму, що забезпечить додаткові надходження до бюджету України та прискорить євроінтеграцію держави. Однією з умов синхронізації електричних мереж ОЕС України та ENTSO-E було вирішення питання демпфування низькочастотних коливань в мережі ОЕС України.

ПРООН та Японія доставили в Україну потужні автотрансформатори
Програма розвитку ООН в Україні (ПРООН) за щедрого фінансування уряду Японії, в тісній співпраці з національною енергетичною компанією «Укренерго», придбала та передала два нових потужних автотрансформатори для потреб України.
Мацуда Кунінорі, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні, висловив рішучість Японії надавати підтримку Україні стільки, скільки це буде необхідно. «Мета цієї допомоги – забезпечити стабільне та безперебійне електропостачання для українського народу під час зимового періоду, коли він змушений стикатися з російською агресією. Наша мета – зробити все можливе, щоб український народ мав тепло та світло цієї зими».

--------------------
Увесь контент для вас у відкритому доступі:
◾ Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/sxhh/
◾ Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1xGjgUGfn8O_yYvCXUT4ZDp4MRUvoimBF/view?usp=drive_link
◾ Відео: https://youtu.be/mVHHnFzAIC4

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами