Лібералізація ринку електроенергії України якнайкраще сприяє залученню нових інвестицій в зелену енергетику

⚡⚡ 40  ЕнергоДжерела Newfolk Oil&Gas 25.09-01.10.2023
40_ЕнергоДжерела_25.09-01.10.2023

17 жовтня відбудеться VII КИЇВСЬКА НАФТОГАЗОВА КОНФЕРЕНЦІЯ НЬЮФОЛК НКЦ: разом до енергонезалежності та стійкості! Тільки професійні спікери, тільки важливі теми і найбільш фахова дискусія. Станьте частиною команди змін!  https://newfolkconferencekyiv.pulse.is/

Лібералізація ринку електроенергії України якнайкраще сприяє залученню нових інвестицій в зелену енергетику

За справжніх ринкових умов в країні будуватиметься нова генерація – без державної підтримки, а також буде можливість завжди імпортувати потрібні обсяги електроенергії у разі нестачі власної генерації.
Про це Олександр Селищев, Генеральний директор ДТЕК ВДЕ розповів виданню «Економічна правда» у своїй колонці.
«Наша Тилігульська ВЕС вже місяць повністю продає електроенергію в ринкових умовах – через балансуючу групу Д.Трейдінг. Результатами партнерства ми задоволені. Бажаю державі мати наснагу рухати реформи й далі, - розповідає Олександр Селищев, генеральний директор ДТЕК ВДЕ. – Адже кожен крок в лібералізації ринку посилюватиме енергетичну безпеку України та ліквідовуватиме багаторічні фінансові перекоси в електроенергетиці - те, що весь цей час блокує її розвиток. Вдячний виданню "Економічна правда" за публікацію моїх думок на цю тему».

У Вінниці на заводі з виробництва холодильників встановили потужну СЕС
На даху одного з найбільших промислових заводів Вінниці ТОВ “GreenCool”, що виробляє холодильне обладнання, встановили дахову сонячну електростанцію потужністю 600 кВт. СЕС зможе повністю забезпечувати роботу заводу у денний час протягом травня-вересня, повідомляє Вінницька міська рада у Facebook.
Заступник міського голови Андрій Очеретний розповів, що низка підприємств громади встановила сонячні панелі, загальна потужність яких сягає 8 МВт. “Зараз ми маємо реальне заміщення традиційних джерел енергії і це накладається на задекларований Вінницею європейський Зелений курс.
Тож у разі блекаутів взимку 10-20% згенерованої електроенергії зможуть заміщувати потреби підприємств, які вже пішли цим шляхом”, – зазначив він. Очеретний додав, що у громаді існує програма підтримки мікробізнесу щодо компенсації до 1 мільйона гривень на встановлення СЕС. Програму планують розширити на малий та середній бізнес.

"Укргідроенерго" підписало меморандум про співпрацю з канадською Aecon
Меморандум про співпрацю з Aecon Construction Global Services Inc. щодо будівництва гідроелектростанцій в Україні підписаний під час робочого візиту президента України Володимира Зеленського до Канади
Меморандум між "Укргідроенерго" та Aecon у присутності президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо підписами генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота та засновник і голова Aecon Group Incorporated Джон М. Бек, повідомляється на сайті української компанії.
У документі визначені наміри української та канадської компаній співпрацювати у питаннях будівництва Канівської ГАЕС та Каховської ГЕС.
--------------------
Увесь контент для вас у відкритому доступі:
◾ Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/vdwz/
◾ Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1HdekYamzSoacsW1KiQGDebKGdmQT1crx/view?usp=drive_link
◾ Відео: https://youtu.be/rZaLwVXlDKc

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами