НКРЕКП підвищила "зелений" тариф для ВДЕ на ІІ квартал 2023 року

⚡⚡ 14 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 27.03-02.04.2023
14_ЕнергоДжерела_27.03-02.04.2023

Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/aker/index.html
Завантаження:  https://drive.google.com/file/d/15gOvuzIsnsPfuleNbvfkAOFkZVdjaoXh/view?usp=share_link
Відео: https://youtu.be/Ge_cbjqANG8
--------------------

НКРЕКП підвищила "зелений" тариф для ВДЕ на ІІ квартал 2023 року
Нацкомісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та компослуг, підвищила "зелені" тарифи на другий квартал 2023 року для всіх видів ВДЕ-генерації для розрахунків у гривні на 1,08%.
Нацрегулятор ухвалив відповідні постанови "Про встановлення "зелених" тарифів на електричну енергію та надбавки до "зелених" тарифів за дотримання рівня використання обладнання українського виробництва для суб’єктів господарювання","Про встановлення "зелених" тарифів на електричну енергію, вироблену генеруючими установками споживачів, у тому числі енергетичних кооперативів, встановлена потужність яких не перевищує 150 кВт", "Про встановлення "зелених" тарифів на електричну енергію, вироблену генеруючими установками приватних домогосподарств" на засіданні у п'ятницю.

ДТЕК ВДЕ відновила 50% потужності Трифонівської СЕС
Компанія ДТЕК ВДЕ продовжує активне відновлення Трифонівської сонячної електростанції внаслідок її пошкодження російськими військовими. Наразі станція може генерувати 5 МВт потужності, що є половиною від її встановленої потужності в 10 МВт.
Спеціалісти компанії щодня демонтують пошкоджені обстрілами сонячні панелі, здійснюють комплектацію працюючих панелей, а також ремонтують та оновлюють непрацююче енергетичне обладнання.
Водночас станція поки має мережеві обмеження з видачі потужності в розмірі 2 МВт. Це пов’язано з необхідністю завершення ремонтних робіт на підстанції видачі потужності з боку Херсонобленерго. Для пришвидшення цього процесу фахівці ДТЕК запропонували компанії свою допомогу і можливо проблема буде вирішена спільними зусиллями.

"Енергоатом" готується до запуску ЛЕП для з'єднання з енергосистемою Європи
НАЕК "Енергоатом" завершила у повному обсязі свою частину робіт із запуску повітряної лінії, яка через Польщу з'єднає українську та європейську енергосистеми.
У цьому переконався президент ДП "НАЕК "Енергоатом" Петро Котін під час робочого візиту на одну з українських АЕС, повідомляється у Телеграм-каналі компанії.
Наразі на майданчику вже змонтовано частину необхідного обладнання, а відповідні підрозділи "Енергоатома" проводять роботи, які передують пусконалагоджувальним. Тож щойно свою частину зобов'язань виконає і НЕК "Укренерго", лінію можна буде вводити в експлуатацію. За оцінками фахівців, роботи НЕК може закінчити в квітні, описується стан справ у повідомленні.

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами