Компанія "Аврора" у Вінниці завершила першу чергу будівництва сонячної електростанції

⚡⚡ 34 ЕнергоДжерела від Newfolk Oil&Gas 14-20.08.2023
34_ЕнергоДжерела_14-20.08.2023

У Вінниці будують сонячну електростанцію, вже інвестували 20 млн грн

У Вінниці компанія "Аврора" завершила першу чергу будівництва дахової сонячної електростанції на базі свого розподільчого центру. Інвестиції склали 20 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Вінницької міськради. Уже тривають роботи по підключенню. Потужність електростанції наразі складатиме 350 кВт, а в майбутньому збільшиться до 850 кВт.
Заступник генерального директора компанії “Аврора” Василь Гошовський розповідає, що будівництво сонячної електростанції відбувається в дві черги, адже обсяг інвестицій досить великий. Цьогоріч завершили першу чергу проєкту і вже за декілька днів цю електростанцію підключать до мережі.
"Максимальна потужність нашої підстанції буде складати 850 кВт за умови яскравої сонячної погоди. За рахунок цього ми зможемо замістити 30% власного споживання. Наразі щогодини ми споживаємо приблизно 150-200 КВт і в разі надлишку зможемо продавати в мережу і відповідно заміщати інші види електроенергії, як от, наприклад, вугільну, якої в Україні зараз і так дефіцит", – пояснює він.

СЕС на даху Костопільського заводу скловиробів зменшила викиди у повітря на десятки тон
Сонячна електростанція, встановлена на даху Костопільського заводу скловиробів (Рівненська область), лише за місяць завдяки своїй роботі допомогла зменшити викиди підприємства на 98 тонн СО2. Про це повідомив у Facebook голова Федерації роботодавців України Дмитро Олійник.
Він підкреслив, що ефект від діяльності СЕС лише за місяць роботи умовно можна прирівняти до висадки 135 дерев. "Сонця стало більше. За місяць роботи сонячної станції завдяки зеленій енергетиці ми змогли умовно висадити 135 дерев. Зменшено викидів в атмосферу 98 тонн СО2… Європа стала ще ближчою… Костопіль – це Європа", — написав Олійник.

Попри війну в Україні збудують до 1000 МВт зеленої генерації у 2023-му – Герус
Упродовж 2023 року в Україні буде збудовано близько 500 МВт сонячної генерації та 200-300 МВт – вітрової, розповів Forbes Андрій Герус, голова енергетичного комітету Верховної Ради.
«Якщо брати сонце та вітер або навіть всю зелену генерацію, то це може бути близько 1000 МВт у цьому році», – вважає Герус. За його оцінкою, буде збудовано близько 500 МВт сонячних електростанцій, ще близько 200–300 МВт – вітрогенерації.
Нарощення зеленої генерації стало можливим завдяки тому, що тисячі українських бізнесів та домогосподарств встановлюють сонячні панелі та вітряки на власних об’єктах, пояснив Герус.
«Сьогодні це вже дійсно набуло великих масштабів. Малий, середній, великий бізнес – ті, хто зазвичай є споживачами, встановлюють обладнання та генерують електроенергію для власних потреб, а надлишки можуть віддавати в мережу», – каже голова профільного комітету ВРУ.
--------------------

Увесь контент для вас у відкритому доступі:
Онлайн: https://online.fliphtml5.com/ouprj/iqop/
Завантаження: https://drive.google.com/file/d/1VZGn9VpMsxkvDODjIS1BYVo3TkYgsA5f/view?usp=drive_link
Відео: https://youtu.be/VX9dF5QG6Xc

Також читайте новини нафтогазової галузі України  за цей тиждень

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами