Енерготиждень: Електростанція на звалищному газі та можливість виробляти власне ядерне паливо



Компанія тижня: ТОВ «Кліар Енерджі-Кременчук» запустила в експлуатацію електростанцію на звалищному газі

На Макухівському полігоні, на який звозять тверді побутові відходи з Полтави пробурили 44 свердловини глибиною 12 м, а потім побудували біогазову електростанцію разом із газоочисною системою, де відбувається фільтрація газу, генератором, де метан перетворюється на електроенергію, та трансформаторною. 

За словами директора ТОВ «Кліар Енерджі Кременчук» Сергія Дяковського газ-метан переробляється  за допомогою високотехнологічного австрійського обладнання в електричну енергію. Потужність установки дозволить щороку виробляти 600 кВт-год електричної енергії та заміщувати близько 2 млн куб. м природного газу або економити 20 млн грн. бюджетних коштів.

Подія тижня: Держенергоефективності та провідна арабська компанія «Masdar» розлянули шляхи інвестування в українські проекти
 
Мова йде про інвестиції у проекти «зеленої» енергетики та переробки сміття. У ході дискусії сторони звернули увагу на перспективність використання значного потенціалу сміття – близько 10 млн тонн на рік для виробництва енергії в Україні.
 
За підсумками зустрічі сторони домовилися спільно розглянути потенційні проекти з вітрової та гідроенергетики, а також енергетичної утилізації сміття в Україні для опрацювання можливостей їх впровадження за участю арабської компанії.
 
На цьому тижні також стало відомо, що повторний конкурс з приватизації енергогенеруючої компаніїї ПАТ "Центренерго" буде проведено на колишніх умовах і за колишньою ціною. Конкурс має бути проведено до 31 березня 2019 року - до закінчення терміну оцінки "Центренерго".

Технологія тижня: Американська Westinghouse надала Україні дозвіл на використання технології виробництва ядерного палива

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик на "годині запитань до уряду" у Верховній Раді в п'ятницю.
Таким чином, вже через три роки завод може бути побудований, сказав міністр. "Тобто за межами України залишиться лише збагачення урану, яке ми здійснювати не можемо, оскільки втратили статус ядерної держави", - додав І.Насалик.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами