Енергоджерела 31 травня - 06 червня 2021

#23_ЕнергоДжерела_31.05-06.06.2021

ПРОПОЗИЦІЯ ТИЖНЯ: Дмитро Кулеба запросив США інвестувати у виробництво водню в Україні
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову зі співголовою групи підтримки України у Палаті представників США, конгресвумен Марсі Каптур.
Дмитро Кулеба нагадав, що минулоріч Європейський Союз затвердив довгострокову стратегію реформування сектору енергетики на основі економіки низьковуглецевого споживання. «За нашими підрахунками, Україна може задовольняти попит європейського ринку на “зелені” джерела енергії, ставши найбільшим постачальником водню”, — зазначив міністр.
У цьому контексті він запросив американську сторону інвестувати у виробництво водню в Україні та створення інфраструктури для його транспортування до Європи.

ЦИФРА ТИЖНЯ: Майже 100 млн грн «теплих кредитів» видано у травні — Держенергоефективності
Держенергоефективності підбило підсумки моніторингу дії програми «теплих кредитів» у травні. Як показує статистика, за місяць ще близько 2500 сімей взяли 99,4 млн грн «теплих кредитів» у банках на енергоефективні цілі.
Повідомляє Держенергоефективності.
У травні банки видали:
• 89,9 млн грн кредитів – на утеплення приватних будинків;
• 9,5 млн грн кредитів – на твердопаливні котли.
Всього з початку дії програми наприкінці березня і по сьогодні 9364 родини залучили 373 млн грн «теплих кредитів», щоб підвищити енергоефективність своїх будинків.

ПРИЗНАЧЕННЯ ТИЖНЯ: Зеркаль стала радником міністра енергетики Германа Галущенка
Олена Зеркаль стала радником міністра енергетики Германа Галущенка.
У цьому статусі Зеркаль взяла участь в онлайн-зустрічі керівництва відомства з комісаром ЄС з енергетики Кадрі Сімсон, пише пресслужба міністерства.
«З української сторони у зустрічі також взяли участь заступник міністра енергетики з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков, радник міністра Олена Зеркаль», — йдеться в повідомленні.
Зазначається, що під час зустрічі обговорювалося стратегічне партнерство України та ЄС, інтеграція об’єднаної енергосистеми (ОЕС) України в європейську ENTSO-E, зобов’язання країни проводити реформи в енергетиці та газопровід «Північний потік-2».

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами