Енергоджерела 31 січня - 06 лютого 2022

#6_ЕнергоДжерела_31.01-06.02.2022

ЗАЯВА ТИЖНЯ: Україна може конвертувати зелений водень у 7 млрд м3 біометану щорічно
Про це заявив Георгій Гелетуха, голова правління Біоенергетичної асоціації України, передає interfax.com.ua.
«Цей варіант вважається досить перспективним і передбачає розміщення поряд установки виробництва зеленого водню і біометану, - пояснює вчений. – Потім необхідно конвертувати зелений водень у біометан, провівши його реакцію з СО2, який виділяється під час виробництва біометану».
У газопровід додатково до біометану від біометанового заводу можна закачувати синтетичний метан, у який було конвертовано «зелений» водень, зазначає Георгій Гелетуха.
«Використання такої схеми дозволить додатково до потенційних 9,7 млрд м3/рік біометану в Україні долучити 7 млрд м3/рік синтетичного метану, що може бути отриманий з відходів СО2 біометанових заводів і зеленого водню, - прогнозує він. - Існують оцінки фінської компанії Wärtsilä Corporation, які демонструють, що з урахуванням вартості модернізації газової інфраструктури під використання водню, більш рентабельним є конвертація зеленого водню у синтетичний метан з використанням існуючої газової інфраструктури».

ЦИФРА ТИЖНЯ: На встановлення сонячних станцій і теплових помп домогосподарствам Львівщини виділять 1,5 млн грн
Як повідомив департамент паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської ОДА, кошти будуть надані у рамках реалізації «Комплексної програми підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлюваної енергетики у Львівській області на 2021-2025 роки».
Для підтримки жителів області, які впроваджують відновлювані джерела енергії, працює механізм відшкодування частини вартості обладнання, придбаного за власні кошти, зокрема за встановлені сонячні станції приватних домогосподарств, малі вітрові генератори, теплові помпи різних типів, геліоколектори.
З початку дії програми підвищення енергоефективності 68 жителям області відшкодовано 1,1 мільйона гривень.

ТЕХНОЛОГІЯ ТИЖНЯ: Уманська пивоварня варить пиво на сонячній енергії
В Умані пивоварня перейшла на альтернативне енергоспоживання і встановила дахову сонячну електростанцію потужністю 408 кВт для виробництва пива та безалкогольних напоїв. СЕС змонтували на складських і виробничих приміщеннях, адмінкорпусі та інших будівлях, передає elektrovesti.net.
Згідно з енергоаудитом, 626 сонячних панелей Jinko solar потужністю 525 Вт і 139 панелей на 440 Вт дозволять генерувати електроенергію необхідну для денного споживання заводу. Для цього було використано 10 дахів, що знаходяться на південній стороні. Враховуючи різні матеріали, розташування і кути нахилу дахів, були використані різні види кріплень. Так, одна станція практично поєднала в собі 4 станції різного типу. Серцем системи стали 6 інверторів і система моніторингу Huawei, яка дозволяє 24/7 відстежувати роботу станції, поточну економію і окупність.


Завантажити номер можна за посиланням: 
https://drive.google.com/file/d/1bQwOLfC-_98nHbnNgmgcaBi7HlHC33-4/view
Відео огляд: https://www.youtube.com/watch?v=4zqv04JZQtg
Нафтогазовий дайджест 31 січня - 06 лютого 2022: 

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами