Енергоджерела: 29 листопада - 05 грудня 2021

#49_ЕнергоДжерела_29.11-05.12.2021

Заява тижня: ЄБРР надаватиме підтримку Україні у проектах з декарбонізації та відновлюваної енергетики
Про це йшлося на зустрічі міністра енергетики Германа Галущенка з керівництвом Європейського банку розвитку та реконструкції: віце-президентом Аланом Пію і віце-президентом з політики та партнерства Марком Боуменом 29 жовтня, передає mpe.kmu.gov.ua.
«ЄБРР підтримує Україну у прагненні здійснити «зелений» перехід і готовий інвестувати в конкретні проекти з декарбонізації та відновлюваної енергетики», - зазначив Алан Пію.
В свою чергу Герман Галущенко запевнив, що Україна плануємо активно розвивати відновлювану генерацію.
Сторони обговорили перспективи декарбонізації енергетичного сектору України та справедливу трансформацію вугільних регіонів.

ПРОЄКТИ ТИЖНЯ: У Рівненській області збудують вітряну електростанцію та завод для виробництва водню
У селі Довговолля на Володимиреччині (Рівненська область) планують збудувати вітрову електростанцію та реалізувати проект з виробництва водню. Нині він в активній підготовчій фазі, повідомляє ITV.
Ще березні 2021 року було представлено проєкт Дорожньої карти для виробництва та використання водню і в Україні. Один із проектів з виробництва водню планують реалізувати і на Рівненщині.

Об'єкт тижня: На Одещині побудують вітропарк потужністю 60,5 МВт
У Білгород-Дністровському районі Одеської області мають намір побудувати другу чергу вітроелектростанції потужністю 60,05 МВт.
Другу чергу «Дністровської ВЕС» зводить однойменне товариство з обмеженою відповідальністю, передає greendeal.org.ua.
«Планується установка 11 вітроенергетичних установок виробництва General Electric потужністю 5,3-5,5 МВт кожна», - повідомляється на сайті Єдиного реєстру оцінки впливу на навколишнє середовище (ОВНС).
Запуск другої черги вітроелектростанції планується у ІІ кварталі 2022 року.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами