Енергоджерела 28 червня - 04 липня 2021

#27_ЕнергоДжерела_28.06-04.07.2021

Подія тижня: В Україні зелені облігації набрали юридичної сили
Відсьогодні пайові емітенти, а це – юридичні особи приватного права (підприємства, корпорації, банки, інші фінансові установи) та міжнародні фінансові організації мають право емітувати «зелені» облігації та у такий спосіб залучати кошти на реалізацію/фінансування проектів альтернативної енергетики, енергоефективності, інших проектів екологічного прямування, визначених ст. 11, 18 Закону.
Для публічних емітентів випуск зелених облігацій стане можливим після схвалення Урядом Порядку відбору та супроводження проектів екологічного спрямування, які фінансуються за кошти державного і місцевих бюджетів», що передбачено п. 2 ст. 18. Закон. Про повномасштабний запуск ринку зелених облігацій можна говорити після ухвалення Урядом відповідної Концепції, яка обумовить стимули для учасників ринку та зробить ринок більш інвестиційно привабливим.
Консультації щодо процедур випуску облігацій та зелених роз'яснення норм законодавства можна отримати у начальника Управління інструментів стимулювання Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Андрія Фролова за тел./факс: (044) 590-59-71, a.frolov@saee.gov.ua.
 
Об’єкт тижня: На Миколаївщині запустили сонячну станцію потужністю 148 МВт
В Миколаївській області запустили в промислову експлуатацію сонячну електростанцію потужністю 148 МВт.
СЕС "Прогресівка" стала найпотужнішою станцією норвезької Scatec запущеною в Україні, передає Енергореформа. 
"Ми раді завершити наш четвертий проект в Україні, підтримуючи перехід країни до зеленої енергетики", – заявив генеральний директор Scatec Реймонд Карлсен 2 липня.
Передбачається сонячна станція "Прогресівка" щорічно вироблятиме 184 ГВт-год електроенергії, якої вистачить на 76 тисяч домогосподарств і зменшить викиди парникових газів на понад 70 тис. тонн.
 
Перспектива тижня: В Україні стане обов’язковим використання рідкого біопалива на транспорті
Депутати ухвалили у першому читанні відповідний законопроєкт.
Пропонується внесення змін до Закону «Про альтернативні види палива», Закону «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» в частині визначення обов’язкового вмісту рідкого біопалива (біокомпонетів) в усіх обсягах бензинів автомобільних, що відпускаються з місць виробництва пального, місць оптової торгівлі пальним та місць роздрібної торгівлі пальним, за винятком бензинів з октановим числом 98 і вище та бензинів, що поставляються для потреб Міністерства оборони, Державного резерву та для створення мінімальних запасів нафти та нафтопродуктів з 1 травня 2022 року – не менш як 5 відсотків (об’ємних), за абсолютної похибки визначення ±0,5%.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами