Енергоджерела 27 грудня 2021 - 9 січня 2022

#1-2_ЕнергоДжерела_27.12.2021-09.01.2022
Цифра тижня: У 2021 році частка виробництва електроенергії з відновлюваних джерел в Україні зросла до 13,4%
За результатами 2021 році частка виробництва електроенергії з відновлюваних джерел енергії в Об’єднаній енергосистемі України року зросла до 13,4%.
Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко.
«За результатами 2021 року частка ВДЕ дуже суттєво зросла, - сказав він. - Очікується, що вона досягла десь 13,4%, що є досить значним збільшенням».
На основі даних Міненерго з виробництва електроенергії за 11 місяців 2021 рік та оперативних даних НЕК «Укренерго» за грудень 2021 року, частка виробництва електроенергії з ВДЕ в ОЕС України та Острові Бурштинської теплоелектростанції у минулому році склала 7,98% або 12,5 млрд кВт-год при загальному обсязі виробництва 156,6 млрд кВт-год.

Об’єкт тижня: Біля Одеси побудують сміттєпереробний завод з виробництвом теплової та електричної енергії
Проект реалізують на полігоні твердих побутових відходів "Дальницькі кар'єри", передає ecopolitic.com.ua. Завод спалюватиме відходи і генеруватиме теплову і електричну енергію - 16 МВт*год і 7 МВт*год відповідно.
Крім того, 2022-го на полігоні планують запустити сортувальну станцію, яка дозволить збільшити ефективність генерації "зеленої" електрики зі звалищного газу. Обидва проекти здійснюватиме група компаній Clear Energy Group, яка серед іншого керує полігоном та займається вивозом сміття в Одесі. У нові проекти Clear Energy збирається вкласти понад 50 млн євро.

Розробка тижня: Закарпатські інженери показали першу зарядку для електромобілів зроблену в області
На створення зарядки для електромобілів у закарпатських винахідників пішов рік – від ідеї і до її реалізації. Інженер Василь Гонар повідомив Mukachevo.net про те, що вартість зарядки – 2900$.
На створення зарядної станції ePoint інженерів наштовхнув стрімкий розвиток ринку електроавтомобілів. Станцію можна встановити у власному дворі, гаражі, або на паркувальному майданчику для колективного користування.
ePoint видає до 53 кіловат за годину змінного струму. У разі гарантійного випадку компанія замінює повністю весь блок електромеханіки повністю.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами