Енергоджерела 27 вересня - 03 жовтня 2021

#40_ЕнергоДжерела_27.09-03.10.2021
ПРОПОЗИЦІЯ ТИЖНЯ: Європейський Союз запропонував Україні досягти кліматичної нейтральності на 10 років раніше запланованого терміну - до 2050 року
Про це заявило представництво ЄС в Україні за підсумками другого засідання робочої групи у рамках діалогу з Green Deal між Україною та ЄС, передає interfax.com.ua. 
«ЄС вітає подання Україною оновленого національно визначеного внеску у Паризьку угоду (НОВ2) з посиленими цілями, а також заохочує її до продовження роботи над конкретними орієнтирами для досягнення кліматичної нейтральності до 2050 року і узгодити свої галузеві стратегії з цією метою», — зазначається у повідомленні.
Європейська сторона наголосила на необхідності проведення реформ в Україні та зміцнення адміністративної спроможності для виконання зобов'язань посиленого НОВ2 та для можливого додаткового скорочення викидів.
"ЄС наголосив на необхідності якнайшвидшого прийняття, впровадження та забезпечення дотримання екологічного законодавства України (зокрема, у питанні поводження з відходами, промислових викидів, екологічного контролю, Смарагдової мережі) та Державної стратегії управління лісами», — зазначено у повідомленні.
Глава групи підтримки України в Єврокомісії Катаріна Матернова у ході засідання відзначила готовність ЄС підтримати подальші зусилля України, у тому числі шляхом надання фінансової допомоги, для створення повноцінної системи кліматичного управління на основі довгострокових цілей з досягнення країною кліматичної нейтральності.

КОМПАНІЯ ТИЖНЯ: Компанія KNESS розпочала тестування промислової системи зберігання енергії потужністю 1 МВт
Про це повідомив директор з розвитку бізнесу KNESS Євген Дідіченко, передає. 
«Вперше повністю виготовлену українським підприємством промислову систему зберігання енергії(Energy Storage System) потужністю 1 МВт і ємністю 1 МВт-год введено в експлуатацію», - зазначив він. - Система проходить відповідні тестування та підготовку до сертифікації для отримання статусу постачальника допоміжних послуг від НЕК «Укренерго».
У липні 2021р Вінницька міська рада видала компанії KNESS містобудівні умови та обмеження на будівництво промислової системи накопичення енергії потужністю 1 МВт.

ПОДІЯ ТИЖНЯ: «Нафтогаз України» ввів в експлуатацію сонячну електростанцію потужністю 33 МВт у місті Чуднів, Житомирської області
Про це під час круглого столу «Особливості «зеленого» енергетичного переходу і роль металургії» повідомив директор з комунікацій Національної акціонерної компанії Максим Білявський. 
«28 вересня ми ввели в експлуатацію сонячну станцію потужністю 33 МВт у місті Чуднів, - сказав він. - Фактично, портфель наших відновлюваних потужностей на даний момент досяг 34 МВт».
НАК «Нафтогаз України» має намір запустити проекти у сфері виробництва електроенергії з біогазу - вже розроблені техніко-економічні обґрунтування.
 

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами