Енергоджерела 26 липня - 01 серпня 2021

#31_ЕнергоДжерела_26.07-01.08.2021

ЗАЯВА ТИЖНЯ: Енергетична компанія «KNESS» протестує першу промислову систему накопичення енергії повністю розроблену, спроєктовану та виготовлену в Україні
Потужність системи накопичення становитиме 1 МВт, а місткість – 1 МВт*год.
Вінницька міська рада видала «KNESS» містобудівні умови та обмеження на будівництво промислової системи накопичення енергії.
Energy Storage System складається з батарейних кластерів, каже Володимир Голодюк, керівник відділу силової електроніки KNESS RnD Center. «Усі інтелектуальні системи цих модулів є власною розробкою, вони виконують функції балансування заряду комірок всередині модулів, моніторингу та управління всіма процесами, що відбуваються у межах кластера», - зазначає він.
Власна розробка системи накопичення енергії це важлива складова для балансування енергосистеми, де зростають потужності СЕС і ВЕС, зауважив Юрій Шафаренко, заступник голови Держенергоефективності. «Необхідно прийняти законодавчу базу для залучення інвестицій у системи накопичення енергії, - каже він. - Україна здатна самостійно творити своє енергонезалежне майбутнє, розвиваючи «зелену» енергетику та необхідні електроакумулюючі системи для цього».

ПРОЄКТ ТИЖНЯ: В Україні планують побудувати 7 теплових електростанцій, які генеруватимуть електричну енергію за допомогою спалювання лушпиння соняшника
Інвестувати у біоТЕС має намір компанія Kernel, найбільший в Україні виробник соняшникової олії, передає.
Загальний обсяг інвестицій $248 млн.
Як зазначив представник Kernel, компанія очікує EBITDA від проектів на рівні $52 млн у рік. «На олійноекстракційних заводах компанії буде встановлено котли потужністю 10-17 МВт», - зауважив він.
Юрій Пугач зазначив, що у березні 2021 року завершились пусконалагоджувальні роботи нової когенераційної установки на Полтавському заводі, електрична потужність якої становить 10 МВт, теплова – 42 МВт.
Як зазначив директор з управління активами Kernel, найбільшим проектом стане біоТЕС потужністю 22,5 МВт на Старокостянтинівському ОЕЗ

РІШЕННЯ ТИЖНЯ: Перші електробуси на маршрутах громадського транспорту з'являться в столиці в найближчих два роки
Планується, що цей сучасний транспорт замінить рухомий склад з дизельними двигунами на двох автобусних маршрутах: № 55 «Дарницька площа - станція метро «Палац спорту» і № 62 «Ботанічний сад - Контрактова площа», передає Цензор.нет.
Як повідомив заступник голови КМДА Олександр Густелев, найближчим часом буде зроблено важливий крок у реалізації Києвом проекту цільових екологічних (зелених) інвестицій та оголошена міжнародна процедура закупівлі перших електробусів для КП «Київпастранс».
Очікується, що в залежності від перебігу відкритих торгів, місто закупить 17-20 електробусів і необхідні для їх роботи зарядні станції. Це будуть сучасні машини, які будуть відповідати всім вимогам інклюзивності.
«Важливо, що закупівля електроавтобусів здійснюватися в рамках Кіотського протоколу, тобто це безповоротна допомога», - зазначив заступник голови КМДА.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами