Енергоджерела: 25-31 жовтня 2021

ІННОВАЦІЯ ТИЖНЯ: В Україні нова програма енергоефективності допоможе утеплити 450 тисяч домогосподарств
Голова Держенергоефективності Валерій Безус представив переваги підготовленої Агентством програми для майже 400 представників територіальних громад – членів Асоціації малих міст України.
Документ стимулюватиме комплексну енергомодернізацію житлово-комунального господарства України. Програма включатиме не лише підтримку населення для утеплення будинків та зменшення комунальних рахунків, а й нові напрями: стимулювання енергоефективних заходів у системах теплопостачання, водопостачання та водовідведення, а також енергоефективність у закладах освіти комунальної власності.

ПЛАНИ ТИЖНЯ: 
Нафтогаз збільшить потужності сонячних, вітрових та біогазових станцій до 1 ГВт
НАК "Нафтогаз України" має намір мати у своєму активі 1 ГВт "зелених" потужностей до 2030 року для покриття власних потреб в електроенергії та її реалізації на ринку.
Про це повідомив глава правління компанії Юрій Вітренко, передає interfax.com.ua.
"1 ГВт - це і вітер, і сонце, нам також цікавий біогаз, біометан і біопаливо, які теж є "зеленою" енергією, – сказав він. - У нас є власні потреби, є підприємства групи "Нафтогаз", які споживають електроенергію, плюс ми можемо і збираємося торгувати електроенергією на ринкових умовах і зацікавлені поставляти "зелену" енергію українським підприємствам в рамках стратегії з декарбонізації".

ЦИФРА ТИЖНЯ: У листопаді Україна імпортує півмільйона тонн вугілля
Станом на 25 жовтня бракує понад 2 млн тонн вугілля порівняно з планом. З 26 жовтня Міненерго перестало публікувати зведені дані накопичення палива.
У листопаді очікується імпорт вугілля в обсязі 562 тисячі тонн. Про це йдеться у повідомленні Міністерства енергетики.
Згідно з інформацією, наданою компаніями теплової генерації, у листопаді планується імпортувати 562 тисячі тонн вугілля, з яких близько 200 тис тонн завезе державна компанія "Центренерго".
Цього місяця "Центренерго" імпортувало 30,1 тисяч тонн вугілля. Станом на сьогодні загальний обсяг імпорту за жовтень вугілля складає 216,5 тисяч тонн.
#44_ЕнергоДжерела_25-31.10.2021

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами