Енергоджерела 21-27 червня 2021

#26_ЕнергоДжерела_21-27.06.2021

ПЕРСПЕКТИВА ТИЖНЯ: В Україні стимулюватимуть споживачів електроенергії встановлювати для власного споживання установки на відновлюваних джерелах без "зеленого" тарифу
Введення нового стимулу розвитку ВДЕ-генерації передбачає законопроект «Про впровадження механізму Net Еnergy Metering», який до грудня має намір розробити Держенергоефективності, передає reform.energy.
"Дедлайн, який ми проговорили з проектом USAID з енергетичної безпеки, що допомагає у його створенні, – до грудня ми напрацьовуємо проект закону, запускаємо на узгодження у центральні органи, проводимо громадські слухання і фіналізуємо законопроект, – зазначив заступник голови агентства Юрій Шафаренко в ході Європейсько-українського енергодня в Києві, організованого Європейсько-українським енергетичним агентством. - Ще у цьому році законопроект може бути схвалений урядом і поданий на розгляд Верховної Ради".

РІШЕННЯ ТИЖНЯ: Кабінет Міністрів дозволив ДП «Гарантований покупець» продавати електроенергію, вироблену з відновлюваних джерел, на термін до року
Відповідну постанову про внесення змін до постанови №499 від 5 червня про порядок проведення електронних аукціонів з продажу електроенергії за двосторонніми договорами з ініціативи Міністерства енергетики ухвалено без обговорення на засіданні уряду в середу.
Згідно з її проектом, для «ГарПока» знімається місячне обмеження на період постачання «зеленої» електроенергії під час її продажу, але в будь-якому разі він не може перевищувати 12 місяців.

ЦИФРА ТИЖНЯ: У першому кварталі 2021 року встановлено 323 МВт потужностей «зеленої» електроенергетики
Як повідомили у Держенергоефективності, зокрема, у січні-березні було введено в експлуатацію вітрові електростанції загальною потужністю 161 МВт, передає saee.gov.ua.
Одеська область стала однією з найкращих у розвитку «зеленої» електроенергетики. Так, станом на 1 квітня 2021 року, у Одеській області діють 59 об’єктів відновлюваної електроенергетики загальною потужністю 594 МВт, у тому числі два вітропарки загальною потужністю 73 МВт.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами