Енергоджерела: 20-26 грудня 2021


НОВИНА ТИЖНЯ: Звіт SEEGAS підтверджує роль УЕБ як основної газової біржі в Україні
Секретаріат Енергетичного Співтовариства опублікував звіт SEEGAS «Вступ до ініціативи SEEGAS та розвитку газової біржі в регіоні».
Звіт ґрунтується на інформації, наданій ключовими регіональними зацікавленими сторонами, серед яких Українська енергетична біржа (УЕБ).
Як провідна енергетична біржа України, УЕБ докладно висвітлена у спеціальному розділі дослідження, в якому описується розвиток газового ринку та бірж у країнах-учасницях SEEGAS У звіті відзначається внесок УЕБ у розвиток українського газового ринку та значне зростання продажів на біржовому ринку газу останніми роками. Наголошується, що «Україна, як найбільший ринок у регіоні, є потенційним гравцем. Її недавні ринкові реформи залучили європейських трейдерів, а величезні газові сховища країни активно експлуатуються. Український хаб може стати сильним ціновим індикатором для регіону, оскільки частково використовується західноєвропейськими, а частково – національними газовидобувними компаніями.

ЦИФРА ТИЖНЯ: За підсумками 2021 року сукупні інвестиції в біоенергетику України зростуть на 10-15%
Про це повідомив голова правління Біоенергетичної асоціації України (БАУ) Георгій Гелетуха, передає mind.ua.
Згідно з даними за 2020 рік, у біоенергетичні проекти в Україні загалом було інвестовано близько двох млрд євро.
Фахівці БАУ вказують, що біоенергетика заміщує 5,2 млрд. кубометрів природного газу на рік, а інвестиції у цю сферу наближають Україну до енергонезалежності та стабільної енергетичної системи на відновлюваних джерелах енергії.

ПРОЄКТ ТИЖНЯ: Україні представили проект водневої стратегії
Презентацію підготувала Енергетична асоціація «Українська воднева рада» спільно з Інститутом відновлюваної енергетики НАН України 22 грудня, передає «Інтерфакс-Україна».
«Представлено основні напрями та перспективи застосування «зеленого» водню в Україні: в електро – і теплоенергетиці, промисловості, транспорті, у автономних системах енергозабезпечення, – а також можливості інтеграції водню у газові мережі та переваги України як експортера «зеленого» водню», – зазначено у передмові до проекту.
Проект стратегії передбачає три етапи розвитку водневої енергетики в Україні з 2022 року по 2050 рік.

#52_ЕнергоДжерела_20-26.12.2021

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами