Енергоджерела 20-26 вересня 2021

#39_ЕнергоДжерела_20-26.09.2021
ПОДІЯ ТИЖНЯ:  Система накопичення енергії ДТЕК пройшла сертифікацію НЕК «Укренерго»
НЕК «Укренерго» 26-31 серпня провела випробування першої в Україні промислової літій-іонної системи накопичення енергії ДТЕК потужністю 1 МВт і ємністю 2.25 МВт⋅год. За результатами випробувань батарея отримала сертифікацію для надання допоміжних послуг — резерву підтримки частоти (РПЧ) оператору системи передачі.
«Система накопичення енергії ДТЕК успішно пройшла сертифікацію НЕК «Укренерго». Це перша в історії енергетики України сертифікація подібного технологічного об’єкту і перша літій-іонна батарея, що забезпечує системну надійність енергосистеми країни. Ми раді, що ДТЕК зробив цей внесок у розвиток української енергетики та формування ринку систем накопичення енергії в Україні», — зазначив директор з інновацій ДТЕК Емануеле Вольпе.
За його словами, «Укренерго» спільно з фахівцями ДТЕК розробило першу в Україні програму випробувань систем накопичення енергії. Вона включала в себе тестування здатності батареї нести базове навантаження, перевірку чутливості налаштувань батареї і перевірку швидкості реагування при відхиленні частоти в мережі від номінальної.

ПОВІДОМЛЕННЯ ТИЖНЯ: Компанія KNESS розпочала тестування storage потужністю 1МВт
Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив директор з розвитку бізнесу KNESS Євген Дідіченко.
«Вперше повністю виготовлена українським підприємством промислова система накопичення енергії потужністю 1 МВт і ємністю 1 МВт-год введено в експлуатацію (Energy Storage System)», - зазначив він.
За його словами, система проходить відповідні тестування та підготовку до сертифікації для отримання статусу постачальника допоміжних послуг від НЕК «Укренерго».

ЗАКОНОПРОЄКТ ТИЖНЯ: Новий законопроєкт про енергоефективність рекомендовано до прийняття парламентом у інших читаннях та в цілому
Наразі затверджена редакцію доопрацьованого проекту Закону України «Про енергетичну ефективність» № 4507 від 17.12.2020, передає saee.gov.ua.
Після прийняття законопроекту у першому читанні за основу у березні 2021 року було проведено значну роботу з його удосконалення. В опрацюванні численних правок і пропозицій також взяли участь Міненерго та Держенергоефективності.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами