Енергоджерела 18-24 жовтня 2021

ТЕМА ТИЖНЯ: Під час VI Київської нафтогазової конференції Ньюфолк НКЦ Олексій Рябчин, радник голови правління НАК Нафтогаз, представив плани Групи Нафтогаз із досягнення вуглецевої нейтральності
Пріоритети енергетичного переходу Нафтогазу на шляху до кліматичної нейтральності включають в себе використання таких технологій як вловлювання вуглецю, використання електроенергії з відновлюваних джерел енергії. Крім того, в компанії планують впроваджувати виробництво водню, біогазу та біометану. Наразі відбувається розробка Енергетичної стратегії України до 2050 року, а також Національного плану з енергетики та клімату.
РІШЕННЯ ТИЖНЯ: Рада прийняла закон про розвиток виробництва біометана
Верховна Рада ухвалила в другому читанні в четвер законопроект №5464 "Про внесення змін до закону України "Про альтернативні види палива" щодо розвитку виробництва біометану".
Законопроект №5464 (автор Андрій Жупанин, фракція "Слуга народу", та інші депутати) регламентує поняття "біометан" як "біогаз", який за своїми фізико-технічними характеристиками відповідає нормативно-правовим актам про природний газ для подання в газорозподільні та газотранспортні мережі або для використання як моторного пального.
Крім того, документ передбачає створення реєстру біометану для обліку в системі, встановлює порядок формування гарантій походження біометану.
ЦИФРА ТИЖНЯ: Українці отримають понад 4 мільярди гривень на утеплення житла
Фонд енергоефективності отримав 785 заявок від ОСББ Орієнтовна сума грантів, що отримають ОСББ які подали заявки на участь у державній програмі "Енергодім", становитиме до 70% вартості проєктів, або 4 млрд 076 млн 574 тис. гривень.
Як повідомили у Фонду енергоефективності, станом 8 жовтня фонд приймав і зареєстрував 785 заявок від ОСББ.
Із них: за пакетом А"Легкий" — 152, за пакетом Б "Комплексний" — 633 заявки.
Загальна вартість енергоощадних проєктів оцінюється в 6 млрд 428 млн 179 тис. грн. 70% вартості проектів буде оплачено завдяки грантам.
Областями-лідерами за кількістю заявок на енергомодернізацію житла стали Волинська, Львівська та Миколаївська. Карту статусу та кількості заявок до програми" Енергодім " можна подивитися за посиланням.
Загальна вартість цих проєктів становить 5,6 млрд грн. Із них за пакетом А "Легкий" — 192,7 млн грн, за пакетом Б" Комплексний " - понад 5,4 млрд грн. "Тисячі родин у модернізованих будинках вже живуть у комфортних умовах і заощаджують кошти на сплаті комунальних послуг.
#43_ЕнергоДжерела_18-24.10.2021

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами