Енергоджерела: 16 - 22 серпня 2021

#34_ЕнергоДжерела_16-22.08.2021
ПРИЗНАЧЕННЯ ТИЖНЯ: Кабмін призначив Валерія Безуса головою Держенергоефективності
На засіданні Уряду під головуванням Прем’єр-мініcтра України призначено Безуса Валерія Олександровича Головою Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України згідно із розпорядженням від 18 серпня 2021 р. № 949-р.
Нагадаємо, що Валерій Безус - переможець конкурсу на посаду Голови Держенергоефективності.
Валерій Безус має значний досвід у сфері енергоефективності, житлово-комунального господарства, залучення інвестицій і впровадження проєктів регіонального розвитку, продуктивної співпраці з міжнародними фінансовими інститутами та організаціями, а також активної громадської діяльності.

ЦИФРА ТИЖНЯ: В Україні темпи розвитку сонячної електроенергетики сповільнилися у 2,5 рази
В Україні у січні-травні 2021 року ввели в експлуатацію 257,4 МВт потужностей сонячних електростанцій, що у 2,5 рази менше у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року.
Про це свідчать дані НКРЕКП, передає glavcom.ua.
За 5 місяців 2021 року в експлуатацію введено 250 МВт наземних СЕС і 7 МВт сонячних електростанцій встановлених на фасадах або дахах будинків. При цьому за аналогічний період 2020 року в експлуатацію було введено СЕС загальною потужністю 686 МВт.
В цілому введення нових потужностей відновлюваної енергетики у 2021 році скоротилося більш ніж на чверть. За 5 місяців 2021 року в експлуатацію введено всього 554 МВт нових потужностей, у той час як за аналогічний період минулого року – 744 МВт.

ПЕРСПЕКТИВА ТИЖНЯ: "Укрзалізниця" вкладе у стратегію енергоефективності близько €370 тис
«Укрзалізниці» нададуть консультаційні послуги у сфері підвищення енергоефективності на 370 тисяч євро.
Для цього акціонерне товариство уклало договір із німецьким консорціумом DB Engineering & Consulting GmbH, передає uz.gov.ua.
Результатом співпраці має стати підготовка інвестиційного плану енергоефективності та формування нової системи енергоменеджменту Укрзалізниці.
Для реалізації договору з консультантом DB спеціальний фонд акціонерів ЄБРР(СФА) погодився надати Укрзалізниці безповоротний ґрант у сумі близько 370 тисяч євро, який повністю покриває суму оплати послуг консультанта.
Консорціум DB Engineering & Consulting GmbH визначено консультантом Укрзалізниці за результатами тендерної закупівлі за правилами та процедурами ЄБРР. Технічне завдання на надання консультаційних послуг було розроблено ЄБРР спільно з фахівцями Укрзалізниці.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами