Енергоджерела 14-20 червня 2021

#25_ЕнергоДжерела_14-20.06.2021
ПЕРСПЕКТИВА ТИЖНЯ: У 2022 році в Україні проведуть повноцінні "зелені" аукціони
Про це повідомив голова правління Української вітроенергетичної асоціації (УВЕА) Андрій Конеченков, передає interfax.com.ua.
«Сигнал від Міненерго - проводити "зелені" аукціони вже наступного року, остаточно врегулювавши цей процес на нормативному рівні, - сказав він після наради в Міненерго з представниками галузі 16 червня. - Цього року планують провести так званий «демонстраційний» аукціон на невелику потужність для відпрацювання процедури».
При цьому, за його словами, міністерство також повідомило про намір вже найближчими днями переглянути і представити нові квоти на участь в аукціонах для вітроелектростанцій і біотеплоелектростанцій.

ПЛАНИ ТИЖНЯ: Італія готова допомогти розвивати водневу енергетику в Україні
Міністерство енергетики України та італійська компанія SNAM мають намір підписати меморандум, передає glavcom.ua.
Основні пріоритети розвитку української енергетики: реалізація цілей Європейського зеленого курсу, синхронізація української енергетичної системи з європейською, розвиток енергоефективності та трансформація вугільних регіонів були представлені міністром енергетики Германом Галущенко, у ході бесіди з послом Італії в Україні П'єром Франческо Дзадзеном.

РІШЕННЯ ТИЖНЯ: Україна приєдналася до Європейського альянсу чистого водню
Про вступ до організації оголосило Міністерство енергетики, передає interfax.com.ua.
"Європейська комісія визначила Україну одним з пріоритетних партнерів у майбутній економіці Євросоюзу, – заявив заступник міністра енергетики Ярослав Демченков. - Тому членство в Європейському Альянсі чистого водню допоможе активізувати нашу роботу з пошуку потенційних партнерів для реалізації проектів з виробництва, транспортування, накопичення і споживання водню».
За його словами, Міненерго важливо проводити консультації з широким колом країн і компаній, які розвивають водневу енергетику в Європі.
"Зараз ми досліджуємо потенціал виробництва «блакитного», «зеленого», «жовтого» водню, - пояснив Ярослав Демченков. - Результати цих досліджень ляжуть в основу водневої стратегії, яка міститиме план розвитку всіх видів водню, включаючи його виробництво, використання в Україні та експорт».

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами