Енергоджерела 14-20 лютого 2022

#8_ЕнергоДжерела 14-20

ПРОЄКТ ТИЖНЯ: У Києві встановили 46 індикативних датчиків для моніторингу якості повітря
"Ми рухаємося до повної прозорості у питаннях екології столиці, – сказав начальник Управління екології та природних ресурсів Олександр Возний. - Кияни мають можливість у режимі реального часу стежити за якістю повітря завдяки автоматичній системі моніторингу на основі п'яти стаціонарних постів європейського зразка, а ще 46 додаткових компактних датчиків дадуть змогу отримати більш повну картину стану повітря у Києві".
Зазначається, що система спирається на бездротову мережу LoRaWAN передачі даних, для роботи якої у кожному районі столиці було встановлено 295 базових станцій. Як пояснив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Олег Половинко, поки триває перший етап, на якому систему налаштовують, збирають та аналізують інформацію. Згодом цього року планують інтегрувати інформацію щодо стану повітря у додатку "Київ Цифровий".

ОБ’ЄКТ ТИЖНЯ: Біля Житомира запустили 4,5-мегаватну біогазову станцію на буряковому жомі і кукурудзяній соломі
У селищі Квіткове, що розташоване поблизу Житомира, запустили новий біогазовий комплекс встановленою потужністю 4,5 МВт на відходах місцевої спиртової промисловості, цукрових заводів та елеваторів.
Проект реалізувало ТОВ «Діоніс Біогаз Енерджі»(«Діоніс БГЕ», Київ), передає interfax.com.ua.
Згідно з інформацією в Єдиному реєстрі оцінки впливу на навколишнє середовище, біогазова станція перероблятиме післяспиртову кукурудзяну барду, свіжий та кислий буряковий жом, кукурудзяну солому та послід. «Конструкція промислових біореакторів цього комплексу площею 2289 кв. м сприяє збільшенню обсягів виходу біогазу на 20-50% у розрахунку тонну органічної сировини порівняно з традиційними методами», - зазначають у «Діоніс Біогаз Енерджі».

ЗАКОН ТИЖНЯ: Верховна Рада прийняла закон про системи накопичення енергії
За законопроект №5436-д проголосували 312 народних депутатів на пленарному засіданні у 15 лютого.
Закон встановлює правову базу для розвитку систем накопичення енергії, які, за пропозицією енергокомітету, тепер називатимуться «установками збереження енергії».
Згідно з ухваленим законопроектом, установка збереження енергії – це електроустановка, де відбувається збереження енергії, а її оператор є учасником ринку.
Оператором установки може бути фізична або юридична особа, за винятком гідроакумулювальних станцій, що провадить діяльність із збереження енергії з метою її продажу та/або надання допоміжних послуг та послуг балансування.
Однією з ключових цілей законопроекту є врегулювання можливості використання СНЕ споживачами, виробниками електроенергії, включно з ВДЕ-генерацією, операторами системи передачі та систем розподілу електроенергії.


Завантажити номер можна за посиланням: 
https://drive. google.com/file/d/ 1Q9ynsxQ47Yrxcs_ SaJzR3ePGGRfmkA2G/view?usp= sharing
Відео огляд:  https://youtu.be/ 9VMJrtc5pCM
Нафтогазовий дайджест  14-20 лютого 2022

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами