Енергоджерела: 13-19 грудня 2021

ОБ’ЄКТ ТИЖНЯ: У Волинській області на двох заводах Nestlé встановили сонячні електростанції загальною потужністю 594 кВт
"СЕС загальною піковою потужністю 399 кВт з’явилася на 15 дахах будівель фабрики Nestle в Україні, розташованого у селищі міського типу Торчин, та на території заводу у селі Смолигів Волинської області побудована наземна сонячна електростанція піковою потужністю 195 кВт", — йдеться у повідомленні, передає ecopolitic.com.ua.
Сонячні електростанції будуть генерувати «зелену» електроенергію з фіксованою собівартістю для власного споживання безпосередньо на виробничих підприємствах Nestlé, протягом 20-25 років.

РЕЙТИНГ ТИЖНЯ: Україна зайняла у рейтингу переходу до нових джерел енергії за 2021 рік 91-е місце серед 115 країн-учасниць
Про це йдеться у доповіді Всесвітнього економічного форуму (ETI), передає weforum.org.
За критерієм продуктивності системи, що враховує безпеку і доступність енергетики, екологічну стійкість і економічний розвиток і зростання, Україна набрала 58,1 бала з 100 — менше, ніж Росія (66 балів), Вірменія (63,6 бала), Молдова(64,3) та Казахстан(64,1 бала).
За критерієм готовності до переходу до чистих джерел енергії Україна набрала 45,5 бала з 100 — більше ніж у Казахстану(43,1 бали) та Молдови(39.8 бала), які займають 83-є та 90-те місце у рейтингу. Готовність переходу враховує такі сприятливі фактори, як капітал і інвестиції, людський капітал і участь споживачів, інфраструктуру та інноваційне бізнес-середовище, інститути і керівництво, а також регулювання і політичну прихильність.

Заява тижня: Без "кліматичних" інвестицій Україна втрачає час і швидкість реформ
Без інвестицій, що будуть здійснюватися у забезпечення кліматичних цілей, Україна втрачатиме час і швидкість реформ. Про це повідомила президент DiXi Group Олена Павленко під час виступу на заході OECD "Підтримка реформи енергетичного сектору в Україні: покращення інвестиційного клімату та пропагування відповідального ділового ведення".
"Наприклад, інвестиції у видобуток газу – це проекти, які тривають 40-50 років. Для компаній дуже важливо, щоб політика уряду не змінювалася щороку, оскільки це доводиться робити видобувникам, тому що тоді компанія повинна постійно перераховувати свої доходи та всю бізнес-модель, коли і як вона повинна приносити прибуток. Тому, коли уряд щороку переглядає податки або додає нове регулювання, він втрачає кількох потенційних інвесторів", - підкреслила Павленко.

#51_ЕнергоДжерела_13-19.12.2021

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами