Енергоджерела 12-18 липня 2021

#29_ЕнергоДжерела_12-18.07.2021

Проєкт тижня: У Вінниці розпочнуть будівництво демонстраційно-дослідного майданчику з виробництва «зеленого» водню
Відповідну дозвільну документацію інжинірингова компанія-інвестор у відновлювану енергетику KNESS отримала 12 липня. 
Об’єкт побудують за технолігією власної розробки KNESS RnD Center. «Зараз відпрацьовується нова технологія виробництва, відмінна від електролізу, адаптована для інтеграції з сонячними електростанціями», - зауважив представник вінницької компанії Євген Дідіченко.
«Водень - це реальна економічно обґрунтована можливість сезонного акумулювання енергії, саме та необхідна ланка у переході на відновлювані джерела енергії, якої досі не вистачало, - каже керівник проекту Андрій Бондар. - Водневий майданчик дасть змогу дізнатися об’єктивну вартість технології генерації водню у промисловому масштабі, відпрацювати дослідну установку, оптимізувати її у реальних умовах».
 
Об’єкт тижня: На базі ПрАТ “Полтавський гірничозбагачувальний комбінат” офіційно відкрили першу сонячну електростанцію
16 липня на базі ПрАТ “Полтавський гірничозбагачувальний комбінат” офіційно відкрили першу сонячну електростанцію серед усіх промислових об’єктів гірничодобувної галузі України.
Вартість проєкту склала декілька мільйонів доларів США. Фінансування повністю здійснено самою компанією Ferrexpo. Сонячна електростанція не буде користуватися будь-якими державними програмами компенсацій, субсидій, дотацій чи “зеленого тарифу”, повідомили у Полтавській ОДА.
Після підтвердження ефективності проєкту компанія перейде до повномасштабної зміни традиційної електроенергії на відновлювану енергію сонця як частини програми декарбонізації виробленої продукції.
 
Домовленість тижня: Україна та ЄС підписали меморандум про взаєморозуміння щодо партнерства у сфері критичної сировини та батарей
Документ підписали прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович у ході конференції високого рівня "Стратегічне партнерство між ЄС та України у сфері критичної сировини та батарей " у Києві 13 липня, передає interfax.com.ua. 
"Ми починаємо друге після енергетичного партнерство України з ЄС у сировинній сфері шляхом укладення Меморандуму, до якого додається Дорожня карта, – зауважив Денис Шмигаль. - Також домовилися про більш амбітну секторальну інтеграцію з ЄС: у рамках реалізації оновленої промислової стратегії ЄС, плану дій Єврокомісії щодо критично важливої сировини і ряду інших документів Україна може стати важливим елементом Європейського економічного простору".
За словами прем'єр-міністра України, конкретні дії будуть напрацьовані до осені. «Це будуть конкретні кроки по кожному напрямку сировини, батарей, співпраці з інвесторами, укладення дво - або багатосторонніх угод", - уточнив Денис Шмигаль. - Ефективне управління надрами і природними ресурсами дозволить у найближчі десять років додати до ВВП України понад 400 млрд євро».

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами