Енергоджерела: 11-17 жовтня 2021

ЦИФРА ТИЖНЯ: Україні треба близько 300 мільярдів на енергомодернізацію - Зеленський
В Україні розроблена детальна програма енергомодернізації, на впровадження якої потрібно залучити близько 300 млрд гривень. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з президентами Європейської ради Шарлем Мішелем та Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн за результатами 23-го саміту Україна-ЄС, про це повыдомляэ Укрінформ.
Нагадаємо, у спільній заяві ЄС та України було підтверджено роль вітчизняної ГТС у транспортуванні газу після 2024 року.
ПРОЄКТ ТИЖНЯ: ДТЕК планує побудувати установки з використанням водню
Енергетична компанія ДТЕК має намір побудувати пілотні установки з power to power або домішок водню в газі.
Про це заявив виконавчий директор компанії Дмитро Сахарук у ході Київського міжнародного економічного форуму, передає interfax.com.ua.
"Ми розглядає можливість участі у проектах у сфері водневої енергетики, - заявив він. - Дивимося, яким чином можемо поекспериментувати у цьому конкретному виді палива».
Підприємства ДТЕК видобувають вугілля і природний газ, виробляють електроенергію на сонячних, вітрових і теплових електростанціях, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському і зарубіжних ринках, розподіляють і постачають електроенергію споживачам, надають послуги з енергоефективності та розвивають мережу швидкісних зарядних станцій.
ПОДІЯ ТИЖНЯ: Україна приступила до реалізації першого проекту з виробництва «зеленого» водню – прем'єр
Україна приступила до реалізації першого проекту з будівництва потужностей для виробництва «зеленого» водню, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.
«В Україні вже є перші кроки. Вже бізнес відреагував і вже є перший контракт на виробництво водню. Такий проект уже будують», – констатував прем'єр під час Київського міжнародного форуму.
Як передає Інтерфакс-Україна, розвиток водневих проектів стане державною стратегією нарівні з розвитком інших альтернативних джерел енергії.
«Не всі країни мають такі можливості для масового виробництва водню. Україна має. Тому вона включена як повноцінний партнер до угоди між європейськими країнами», – наголосив Шмигаль.
#42_ЕнергоДжерела_11-17.10.2021

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами